Barcelona

Barcelona podrà restringir l'accés en cotxe al centre durant el Nadal

L'Ajuntament incrementarà un 16% el nombre d'agents de la Guàrdia Urbana destinats al dispositiu de Nadal

ARA
2 min
Imatge d'arxiu de gent a Barcelona fent les seves compres nadalenques.

BarcelonaEls primers dos caps de setmana de la campanya nadalenca a Barcelona estan deixant imatges d'embussos de trànsit a la ciutat, que té una de les principals vies d'accés al centre, la Via Laietana, en obres. Per això aquest dilluns en la roda de premsa per presentar el dispositiu de seguretat per a les festes, el govern municipal ha redoblat la crida a evitar sempre que es pugui el desplaçament en vehicle privat. Així ho ha fet el tinent de l'alcalde de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior de l'Ajuntament, Albert Batlle, que també ha instat la ciutadania a evitar si pot les hores punta i de més aglomeracions, com els dissabtes a la tarda.

Tot i que Batlle diu que "no està previst" tancar l'accés al centre de Barcelona, el director de Serveis de Mobilitat, Adrià Gomila, ha explicat que la gent que intenti accedir al centre en vehicle privat es pot trobar que no pugui passar perquè si el trànsit o els aparcaments estan saturats "en algun punt la Guàrdia Urbana no deixarà passar". Per això, Gomila ha insistit en la recomanació de fer servir el transport públic, especialment el metro, i d'anar a peu.

Per facilitar aquest tipus de mobilitat, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un reforç del servei de metro els dissabtes, diumenges i dies festius entre setmana del desembre. Així, el dimarts 5 i el dijous 7, com que són vigílies de festiu, el servei de metro s'allargarà fins a les 2 de la matinada, mentre que els festius 6 i 8 els trens circularan fins a les 12 de la nit.

Més agents de la Guàrdia Urbana

Segons informa l'ACN, l'Ajuntament també ha anunciat que destinarà 424 agents de la Guàrdia Urbana per al dispositiu de Nadal, un 16% més que l'any passat. Així ho ha dit l'intendent major, Pedro Velázquez, que ha assegurat que l'objectiu del cos és garantir la mobilitat, la seguretat i la convivència durant les festes nadalenques, amb el focus posat en zones de més afluència, com ara els eixos comercials i les zones turístiques. També es faran més controls d'alcoholèmia i drogues als conductors i una campanya específica als vehicles de mobilitat personal. D'altra banda, Velázquez ha afirmat que el Pla Endreça continuarà, en el marc del qual s'han posat 52.000 denúncies des del juliol per la venda ambulant irregular i conductes incíviques.

A més, es vigilarà que no hi hagi festes no autoritzades i es faran inspeccions en locals d'oci nocturn que puguin organitzar festes. En concret, les inspeccions es faran entre el 8 i el 30 de desembre, de cara al Cap d'Any, i per revisar les mesures de seguretat i que es compleixin normatives d'aforament i prevenció d'incendis.

stats