Ciutats

Barcelona torna al 'top 20' de ciutats més competitives, segons el Global Power City Index

La capital catalana ocupa el 18è lloc mundial i destaca, sobretot, en la categoria d'habitabilitat

Quim Riera
2 min
Vista general de la ciutat de Barcelona.

BarcelonaMalgrat els debats recurrents sobre el present de Barcelona, a ulls de l’informe Global Power City Index, la capital catalana torna a situar-se en el top-20 de ciutats més competitives del món, on no apareixia des del 2016: ara ocupa el divuitè lloc al rànquing mundial i el setè lloc a Europa. Aquest índex, elaborat per la japonesa Mori Memorial Foundation, compara 48 grans ciutats del món a partir d'una setantena d'indicadors. Encapçalen la classificació Londres, Nova York, Tòquio, París i Singapur. I Madrid, que també repunta posicions, ocupa el novè lloc de la taula aquest 2021.

Barcelona millora en tres llocs la seva posició al món i en dos a Europa. La ciutat rep més bona nota des del punt de vista dels residents, que la situen en el novè lloc del rànquing de valoració, que dels turistes, que la ubiquen al 16è lloc. I, de fet, la categoria en què surt més ben parada és la d'habitabilitat, un àmbit liderat per Madrid a l'estudi, i en què Barcelona queda tercera. Des del punt de vista dels professionals qualificats, la capital catalana se situa en la setena posició.

Aquest informe, que es publica des del 2008, analitza i compara aspectes econòmics, socials o culturals de ciutats d'arreu del món, i serveix de brúixola per a grans empreses, corporacions i fons inversors. Barcelona destaca, sobretot, en habitabilitat, però també en interacció cultural –14a posició– i accessibilitat –és la 16a–. Queda la 26a si es valora el medi ambient, la 29a si es mira l'economia, i la 34a en R+D.

El primer tinent d'alcaldia de la ciutat, Jaume Collboni, ha elogiat el retorn de Barcelona a les vint primeres posicions de la taula d'aquest rànquing: "Celebrem el retorn de Barcelona al top 20 d’aquest rànquing internacional, que demostra que continuem sent una ciutat capdavantera a nivell econòmic i del món dels negocis a tot el món".

stats