Incidència
Societat Barcelona 24/05/2023

Taponen la macrofuita d'aigua que ha inundat Pedralbes

La incidència, que ha aixecat una part del paviment i ha fet caure un arbre, ha afectat de manera puntual el subministrament dels veïns

2 min
Fuita d'aigua al carrer Manuel Girona

BarcelonaUna fuita d'aigua de grans dimensions a la zona alta de Barcelona ha obligat aquest dimecres a tallar el trànsit en diversos punts i ha complicat l'accés a Barcelona per la B-23. La incidència ha començat les 5.28 del matí a la cruïlla entre l'avinguda Pedralbes i el passeig Manuel Girona, i la Guàrdia Urbana ha interromput la circulació entre aquest punt i Pius XII. El torrent d'aigua, que ha començat a brollar del clavegueram, ha aixecat una part del paviment i diverses llambordes, ha fet caure un arbre i ha obert un esvoranc a la cruïlla afectada. També ha arribat fins a l'avinguda Diagonal, el lateral de la qual, per la banda muntanya, ha quedat tallat durant hores entre Capità Arenas i Pius XII.

Tècnics d'Aigües de Barcelona han donat per taponada la fuita a primera hora de la tarda, després que els Bombers netegessin la calçada i asseguressin la xarxa de gas i l'elèctrica. De moment, però, encara s'estan investigant les causes de la incidència i la incògnita podria durar hores. Fonts d'Agbar asseguren a l'ARA que no s'ha tallat el subministrament perquè la canonada afectada era de transport i no de distribució, si bé testimonis a la zona expliquen a aquest diari que el servei s'ha interromput durant una estona al matí. Des d'Agbar admeten que inicialment s'ha abaixat la pressió que arriba a les cases i que això podria haver provocat algun tall breu i puntual de matinada en els pisos més alts, però afirmen que ara mateix "no hi ha cap veí sense aigua". Alguns veïns també han experimentat algun tall de llum.

Fuita d'aigua a l'encreuament entre l'avinguda Pedralbes i el passeig Manuel Girona de Barcelona

En declaracions a TV3, l'alcaldessa de Barcelona i candidata dels comuns, Ada Colau, ha explicat que la fuita ha provocat una gran afectació perquè l'aigua s'ha barrejat amb sorra i per això ha calgut reduir els carrils de circulació i evitar que, sobretot les motos, poguessin relliscar. Els talls al trànsit han causat retencions d'entrada a Barcelona per la B-23 des de Sant Joan Despí, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. També s'han vist afectades una dotzena de línies d'autobús i s'han anul·lat tretze parades, segons ha informat TMB.

La zona on ha tingut lloc la fuita coincideix amb una part del traçat de la nova línia 9 del metro, que està actualment en obres. Fonts de la Generalitat, però, descarten que aquestes actuacions tinguin a veure amb la incidència. Expliquen, en aquest sentit, que la tuneladora que s'està utilitzant queda lluny dels punts afectats perquè ja ha sobrepassat el carrer Vergós –a 1,5 quilòmetres de l'encreuament afectat– i que, a més, treballa a molta profunditat. Tècnics del departament de Territori, de fet, han baixat a comprovar la infraestructura i no hi han trobat cap filtració d'aigua.

El lloc on s'ha iniciat la fuita d'aigua davant el número 42 del carrer Manuel Girona
Operaris treballant en els desperfectes de la fuita
Operaris i bombers a la zona afestada per la fuita d'aigua
stats