Esports

Tot el que has de saber de la Marató de Barcelona: recorregut, talls i afectacions

Un total de 20.000 corredors recorreran aquest diumenge un nou circuit més cèntric que passa per 15 monuments de la ciutat

ARA
2 min
Imatge d'arxiu de la Marató de Barcelona del 2018

BarcelonaLa Zurich Marató Barcelona celebra diumenge a partir de les 8.30 h la seva 45a edició. Un total de 20.000 corredors estrenaran un nou recorregut més cèntric, pla i ràpid, amb el tret de sortida al passeig de Gràcia i la meta a l'Arc de Triomf. Es tracta de 5.000 corredors més que l'any passat, la tercera millor participació en la història de la carrera i la millor de la dècada, a prop de la xifra màxima establerta el 2016, amb 20.382 dorsals venuts.

Rècord de participació femenina i internacional

Un factor explicatiu d'aquest increment és la participació internacional, que assolirà una xifra rècord del 57%, amb França i el Regne Unit com els principals països de procedència d'entre les 107 nacionalitats presents. També es batrà el rècord de participació femenina, amb un total de 5.000 corredores (25%). "No m'esperava que hi hagués una traducció tan ràpida del canvi de circuit a un increment tan bèstia d'inscrits respecte a edicions anteriors”, admetia dimecres el regidor d'Esports de Barcelona, David Escudé.

El socialista va valorar que el nou recorregut "aproparà la carrera al ciutadà" –els corredors passaran per 15 dels monuments principals de la ciutat, com ara la Casa Batlló, la Sagrada Família i el monument a Colom–, si bé va admetre que tindrà "conseqüències en la mobilitat" i va assegurar que diumenge serà "un dia perquè la gent faci servir el transport públic".

Quins carrers quedaran tallats?

La sortida tindrà lloc a les 8.30 h al passeig de Gràcia, entre la Gran Via i la plaça de Catalunya, i durant la celebració de la cursa es prohibirà circular amb vehicle en totes les vies del recorregut, amb afectacions als districtes de l’Eixample, Sant Andreu, Sants-Montjuïc i Sant Martí. Les restriccions de trànsit i dels accessos als pàrquings ja començaran a les 7.30 h i s'aniran restablint amb el pas de la cursa. Les últimes afectacions seran a les 15 h. Podeu consultar tots els talls en aquest enllaç.

avinguda Meridiana

Mallorca

Calàbria

València

Gran Via

Ausiàs Marc

Sepúlveda

avinguda Diagonal

Sortida

ARRIBADA

avinguda Paral·lel

Marina

Llull

passeig Colom

avinguda Litoral

Mallorca

Calàbria

Gran Via

Ausiàs Marc

Sepúlveda

Sortida

ARRIBADA

avinguda Paral·lel

Marina

passeig Colom

avinguda Meridiana

València

avinguda Diagonal

Marina

Llull

avinguda Litoral

Mallorca

Calàbria

Gran Via

Ausiàs Marc

Sepúlveda

Sortida

ARRIBADA

avinguda Paral·lel

Marina

passeig Colom

av. Meridiana

València

avinguda Diagonal

Marina

Llull

avinguda Litoral

Quines afectacions hi haurà en el transport públic?

Entre les 6.30 h i les 15.00 h, aproximadament, més d'una quarantena de línies de bus (detallades en aquest enllaç) es veuran afectades, ja sigui perquè es desviaran o perquè se'n limitarà el recorregut. TMB, de fet, recomana l'ús del metro per als desplaçaments per on passa la cursa. Per a corredors i espectadors, recorda que per arribar fins a la línia de sortida es pot baixar a les estacions Catalunya, Passeig de Gràcia i Urquinaona, mentre que per a la línia d'arribada la parada és la d'Arc de Triomf.

Breakfast Run, la prèvia del dissabte

El tret de sortida de la Marató diumenge anirà a càrrec del cofundador de la Marató de Nova York George Hirsch. Un dia abans, però, Barcelona ja escalfarà motors amb una cursa prèvia de 4 quilòmetres, la Breakfast Run, que arrencarà a les 9.30 h i transcorrerà íntegrament per Montjuïc.

La cursa tindrà el seu punt inicial al carrer de la Guàrdia Urbana i acabarà darrere les columnes de Josep Puig i Cadafalch. Estarà prohibida la circulació de vehicles al llarg de tot el circuit entre les 9 i les 11 hores i quedaran afectades les línies 13, 55 i 150 de bus. Les recomanacions de TMB es poden consultar en aquest enllaç.

stats