Societat 22/09/2023

La Marató de Barcelona modifica el seu recorregut i aposta per un circuit més ràpid pel centre

Les obres de plaça Espanya han obligat al nou traçat, amb sortida a passeig de Gràcia i arribada a Arc de Triomf

2 min
La Marató de Barcelona en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa Zurich Marató de Barcelona del març vinent modifica el seu recorregut. Les obres de plaça Espanya obligaven a fer-ho, però també era una oportunitat per "tenir un nou traçat que permeti obtenir millor marca", segons David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament. Si la prova ja estava consolidada a nivell de participació, ara s’aprofiten les obres per fer un recorregut que no s’enfilarà més de 50 metres sobre el nivell del mar, amb grans rectes per intentar atraure més corredors que busquen millorar la marca.

La cursa del 10 de març tindrà un nou recorregut més urbà i ràpid, lluny de les rampes de Montjuïc. Tindrà "només 33 corbes" i renova "en un 60% el traçat", amb sortida a passeig de Gràcia i arribada a l’Arc del Triomf. Passa per 15 llocs emblemàtics de la ciutat, de la Casa Batlló a la Sagrada Família, de la Monumental a la plaça Catalunya, de Colom al Parc del Fòrum. El recorregut, dissenyat per un equip d’experts, permetrà "no perdre l’essència de la ciutat, obtenir millors marques i facilitar que puguin animar tots els barcelonins", segons el director de la cursa Mauro Llorens.

El recorregut de la Marató de Barcelona
Se celebrarà el diumenge 10 de març a les 8.30 h

avinguda Meridiana

Mallorca

Calàbria

València

Gran Via

Ausiàs Marc

Sepúlveda

avinguda Diagonal

Sortida

ARRIBADA

avinguda Paral·lel

Marina

Llull

passeig Colom

avinguda Litoral

Mallorca

Calàbria

Gran Via

Ausiàs Marc

Sepúlveda

Sortida

ARRIBADA

avinguda Paral·lel

Marina

passeig Colom

avinguda Meridiana

València

avinguda Diagonal

Marina

Llull

avinguda Litoral

Mallorca

Calàbria

Gran Via

Ausiàs Marc

Sepúlveda

Sortida

ARRIBADA

avinguda Paral·lel

Marina

passeig Colom

av. Meridiana

València

avinguda Diagonal

Marina

Llull

avinguda Litoral

Després de sortir de passeig de Gràcia, el circuit farà el carrer València cap a l’oest, tornarà seguint tot el carrer Aragó fins a la Meridiana, tornarà a girar per enfilar carrer Mallorca passant per la Sagrada Família i baixarà per Calàbria fins a la Gran Via. Després tornarà a passeig de Gràcia, baixarà a plaça Catalunya i resseguirà tot el perímetre exterior de Ciutat Vella per carrers com Sepúlveda, Urgell, el Paral·lel, el passeig de Colom i fins al Parc de la Ciutadella. El darrer tram seguirà l’avinguda Litoral fins al Fòrum i farà un tram de la Diagonal d’anada i tornada abans d’enfilar cap a Arc de Triomf per Llull. El circuit tindrà poc desnivell i evitarà zones problemàtiques com fer tota la Meridiana. Ara la recta més llarga serà de 4,9 km, i el Paral·lel només es farà de baixada.

"La prioritat segueix sent el corredor popular"

Els organitzadors han previst diferents accions, com llocs on poder animar, aprofitant que el recorregut permetrà als espectadors poder veure els seus amics i familiars diferents cops. A més, es crea una iniciativa sota el lema Make it yours (fes-la teva), que, a través d'una aplicació, permetrà acumular 32 km a qualsevol lloc del món en els set dies anteriors a la cursa, de manera que només calgui apuntar-se per fer els darrers 10 km. "Tot i que busquem corredors que puguin aconseguir una bona marca –assegura Escudé–, la nostra mirada sempre prioritza el corredor popular, la gent. El nostre model en aquest sentit és la Marató de Nova York. És evident que busquem atletes d’elit, però prioritzem la gent".

stats