Barcelona
Societat Barcelona 01/10/2022

'L'Spiderman francès' torna a escalar la Torre Glòries (aquest cop amb el seu fill)

Els dos homes han culminat l'ascens sense cap mesura de subjecció i en menys d'una hora

E.F.
2 min
Els dos homes que han escalat la Torre Glòries aquest dissabte sense permís

BarcelonaNo és la primera ni la segona vegada que passa. La Torre Glòries de Barcelona sembla tenir un imant per als escaladors temeraris, que posen a prova la seva integritat física grimpant per la façana fins a coronar els 144 metres d'alçada. Dos homes ho han tornat a fer aquest matí, enfilant-se a la façana sense arnès ni cap mesura de seguretat, aturant-se i posant-ho fàcil perquè els vianants els fessin fotos. Fins que ha arribat la policia per fer-los baixar, aquest cop per l'interior de l'edifici.

El protagonista de la gesta ha tornat a ser Alain Robert, més conegut com l'Spiderman francès, que aquest cop s'ha fet acompanyar per primer cop pel seu fill en l'ascens sense arnès per l'edifici obra de Jean Nouvel. "Aquest cop és diferent. El meu fill no és un escalador, així que em sento responsable d'alguna manera", ha dit Robert en declaracions a l'agència Reuters mentre es preparava per a l'ascens. "Sé que és un nen gran, de 34 anys. És decisió seva, però, al cap i a la fi, soc el seu pare".

L'ascens ha estat seguit per públic improvisat. En menys d'una hora han arribat al cim de la torre i ja llavors, amb la policia allà, han fet el camí de descens per dins de l'edifici fins al carrer.

Alain Robert va començar a escalar l'any 1975, entrenant als penya-segats prop de la seva ciutat natal de Valença, al sud de França. Va començar a escalar en solitari l'any 1977 i des de llavors s'ha enfilat a més de 150 edificis, entre els quals el Burj Khalifa de Dubai, l'edifici més alt del món, la Torre Eiffel i el pont Golden Gate de San Francisco. El seu modus operandi és conegut: rarament obté permís i puja sense arnès, utilitzant només les seves mans nues, un parell de sabates d'escalada i una bossa de guix en pols.

El seu fill Julien, que l'ha acompanyat aquest matí, va passar vuit anys a l'exèrcit i és un gran esportista, es va preparar per a la seva primera escalada mirant vídeos de les anteriors ascensions del seu pare.

stats