Successos

Uns lladres deixen sis dies sense futbol els 700 infants i joves que juguen a l'Escola Industrial

Els delinqüents es van endur el cablejat elèctric de les torres de llum d'aquest equipament de l'Eixample

2 min
El camp de futbol de l'Escola Industrial, aquest dimarts al vespre

BarcelonaFa uns dies que els infants i joves que juguen a futbol a l'Escola Industrial s'entrenen a les fosques. Els responsables? Uns lladres que la nit de dijous a divendres van robar tot el cablejat de les torres de llum que il·luminen aquest camp de l'Esquerra de l'Eixample. Des d'aleshores, els quatre equips que fan ús d'aquestes instal·lacions –la Penya Anguera, el Club Catalonia, el Don Bosco i l'Esquerra de l'Eixample– han hagut de refer de dalt a baix els seus horaris i suspendre alguns partits i entrenaments davant la impossibilitat de jugar sense llum.

Des de divendres a la tarda, els prop de 700 infants i joves que s'entrenen en aquest camp no poden fer-ho més enllà de les 18.15 hores, quan la foscor ja és absoluta al terreny de joc. De fet, 30 minuts abans la llum ja és tan escassa que fa difícil la pràctica de qualsevol esport. El cap de setmana passat l'Esquerra de l'Eixample ja va haver de suspendre dos partits, i els quatre clubs han creuat els dits perquè la situació s'arregli com més aviat millor i no faci falta suspendre més partits els pròxims caps de setmana.

Aquest dimecres, sis dies després del robatori, l'Ajuntament ha dut a terme els treballs per tornar a cablejar les torres i la llum es restituirà aquest mateix divendres. Els Mossos, per la seva banda, ja investiguen un robatori que, veient la facilitat amb què els lladres el van dur a terme, des dels clubs que utilitzen el camp de futbol de l'Escola Industrial temen que es pugui repetir d'ara endavant.

Una de les torres de llum fora de servei a l'Escola Industrial

Per intentar no perdre completament els entrenaments, els clubs han hagut d'empescar-se una nova distribució de l'espai. En el cas de la Penya Anguera, per exemple, s'ha dividit el terreny de joc en fins a 15 àrees diferents per intentar que el màxim de nens puguin entrenar-se encara que sigui una estona.

Això fa que de cinc a sis de la tarda fins a prop de 200 infants i joves s'entrenin alhora, i que l'Escola Industrial sigui un formigueig constant de pares i fills que venen de l'escola i corren a aprofitar cada minut de llum que tenen. L'escena té un punt de caòtic. Primer, perquè molts dels joves futbolistes surten de l'escola just a aquella hora i arriben passades les cinc a l'Escola Industrial. Segon, perquè el primer repte que tenen al davant és trobar en quin dels quinze rectangles s'entrena el seu equip. No és fàcil.

Un cop a lloc, però, l'entrenament funciona amb certa normalitat. La majoria d'equips fan rondos i alguns, els més afortunats als quals els ha tocat un rectangle amb porteria, poden fer fins i tot algun xut als seus porters. Aviat, però, la llum escasseja i els entrenaments es compliquen. No s'encerten les passades i els porters no veuen d'on els venen els xuts. Comença aquí l'últim repte per als nens. Creuar el camp a les palpentes i trobar els pares que els esperen per tornar a casa.

stats