Barcelona

Neix una gasela en perill d'extinció al Zoo de Barcelona

L'espècie es va arribar a extingir al seu hàbitat natural

ARA
1 min
Neix al Zoo de Barcelona una gasela dama mohor

BarcelonaDes de fa poc més de tres setmanes el Zoo de Barcelona té un nou habitant: un mascle de gasela dama mohor que va néixer el 7 de febrer. L'animal és fill d’una de les femelles del grup i del mascle reproductor. El seu estat de salut és bo i aquests dies ja se’l veu interactuar amb la resta del grup, sempre a prop de la mare.

Neix al Zoo de Barcelona una gasela dama mohor

La gasela dama mohor (Nanger dama mhorr) és una rara subespècie de la gasela dama que actualment viu en les regions subdesèrtiques del sud del Marroc i el Sàhara Occidental però que en el seu moment va arribar a extingir-se al seu hàbitat natural. L'any 1971 l’Estació Experimental de Zones Àrides del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) va iniciar un programa de cria en captivitat que en va fer possible la reintroducció al Senegal (Reserva Especial de Fauna de Guembeul), el Marroc (Reserva Reial de R’Mila) i Tunísia (Parc Nacional de Bou-Hedma).

Perill crític d'extinció

Tot i el procés de reintroducció, aquesta espècie d'antílop continua estant en perill crític d'extinció, segons el barem marcat per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). Les principals amenaces que pateix al seu hàbitat natural són la caça indiscriminada i la pèrdua i degradació del medi natural a causa de la pastura excessiva i la ramaderia.

stats