Barcelona
Societat Barcelona 28/07/2022

La protesta antisoroll es planta davant del Gremi de Restauradors: "Ens hi juguem la salut"

Una trentena de veïns de diferents moviments demanen "empatia" i "terrasses respectuoses"

2 min
La protesta antisoroll a les portes del Gremi de Restauració de Barcelona

Barcelona"Mireu-nos! Escolteu-nos!" És la principal demanda del manifest que una trentena de membres de la Xarxa Veïnal contra el Soroll ha entregat aquest dimecres al director del Gremi de Restauradors, Roger Pallarols, per exigir-li "empatia" pel dret dels veïns a descansar i que els respecti com a interlocutors. Entre els concentrats, com ja va passar en la protesta antisoroll del 16 de juny a la plaça Sant Jaume, hi havia veïns de carrers com Enric Granados, una de les zones de la ciutat on els excessos de decibels s'atribueixen més a les terrasses, o de zones del Raval com el carrer Joaquim Costa, que és un dels que surt més malparat de la instal·lació de sonòmetres. A banda de defensar una retallada dels horaris de les terrasses en determinats punts crítics i que no hi hagi una consolidació massiva de les que s'han guanyat en pandèmia, també han lamentat les paraules que els sol dirigir el director del Gremi, que en més d'una ocasió els ha definit com a "grupuscles" i els ha acusat de preferir viure en una "Barcelona pandèmica" i sense activitat.

"Silenci, el soroll mata", "Els barris no són parcs temàtics", "Pallarols, que els teus negocis no trepitgin els nostres drets" o "Terrasses respectuoses" és el que clamaven algunes de les pancartes que aquests veïns han exhibit a les portes del Gremi. "Tant se val si avui som 10 o 200", ha defensat Miquel Prats, un dels membres de la Xarxa, que ha assegurat que representen una trentena d'entitats i que volen que el Gremi els tingui en compte: "No som grupuscles. Som ciutadans amb els drets vulnerats que interpel·lem el Gremi de Restauradors per redreçar aquesta situació". El moviment assegura que no aturarà la mobilització: "Ens hi juguem la salut i la vida".

Pallarols ha sortit a veure la protesta i a recollir una còpia del manifest i ha acceptat la petició de parlar que li han fet tant Prats com la presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Ana Menéndez, però ha evitat entrar en debats amb ells i s'ha limitat a dir que els rebia com un acte de "cortesia" i que no compartia els seus punts de vista.

Les declaracions les ha fet després, des de dins de les oficines del Gremi i sense presència dels representants veïnals. I allà s'ha refermat en les seves tesis: ha defensat que la protesta "ha punxat" perquè ha mobilitzat com a màxim 35 persones. "Aquesta és la representació que té la FAVB, el 0,02% dels barcelonins", ha afirmat, i ha acusat l'entitat -que ha assegurat que ha cobrat un milió i mig d’euros en subvencions municipals els últims tres anys- de ser un "lobi" que defensa les mateixes causes que el govern de Colau, com la retallada d'horaris en terrasses o la retirada de les taules guanyades en pandèmia en les zones més saturades. Pallarols ha emulat les paraules que l'alcaldessa ha utilitzat quan s'ha defensat de les causes judicials presentades contra el seu govern i ha defensat que res d'això no els aturarà i que els atacs els animen a continuar.

stats