Barcelona
Societat Barcelona 21/12/2022

La Rambla tanca la guerra del torró una setmana abans de Nadal

La botiga precintada per l'Ajuntament aconsegueix la llicència per reobrir al cap de dos mesos i mig

3 min
El ninot amb torró d'Agremunt que dona la benvinguda a la botiga de la Rambla

BarcelonaQuan queda només una setmana per Nadal, Torrons Vicens ha aconseguit reobrir la botiga de la Rambla de Barcelona que l'Ajuntament li va precintar el 29 de setembre perquè funcionava sense llicència i després de diverses comunicacions als seus responsables. "No podrà ser mai a la Rambla perquè hi ha un pla d'usos que no ho permet", avisava el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, que lamentava que l'establiment hagués obert sense demanar el permís necessari i que no complís les regles de joc de la Rambla: el pla d'usos estableix, des del 2014 (encara durant el mandat de l'alcalde Xavier Trias), que la zona ja està prou ben assortida de comerç alimentari (hi ha 15 establiments d'aquest tipus i el Mercat de la Boqueria) i que només en podrà obrir un de nou si en tanca un dels que ja funcionen. I això, que no es donava al setembre, quan va obrir per primer cop la botiga, sí que passa ara. Així que Torrons Vicens va poder reobrir divendres la seva botiga de la Rambla aprofitant la llicència que havia deixat vacant una gelateria, com va avançar Betevé. I continua pendent que es tramiti el permís que van demanar a l'octubre, quan l'establiment ja estava precintat, per poder funcionar com a museu (el Museu del Torró de Xocolata d'Agramunt), una opció que permet destinar el 20% de l'espai a botiga.

L'interior de la botiga

Un ninot carregat de torrons d'Agramunt ja dona la benvinguda a tots els clients que passen per davant de l'establiment, on hi ha exposada alguna de la maquinària que es fa servir en el procés d'elaboració del torró i es permet tastar alguns dels productes. Tot i que ho fa quan queden només uns dies per Nadal, Torrons Vicens sí que ha pogut obrir a la Rambla. "Han fet el que havien d'haver fet des del principi, que és demanar la llicència", justifica el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, que remarca que els responsables dels locals també havien fet obres sense el permís pertinent: "Benvinguts a la legalitat i a la Rambla".

"Si pot ser un museu, ho serà"

El regidor explica que, un cop se'ls autoritzi també a obrir com a museu, podran reprendre les obres que se'ls va fer aturar quan es va comprovar que no es tractava dels treballs menors de què havien informat, sinó que havien tirat parets a terra per ajuntar locals originalment separats. "Si pot ser un museu, ho serà", admetia, ja a l'octubre Rabassa en declaracions a l'ARA, després del primer no taxatiu a qualsevol reobertura de l'establiment.

Amb l'obertura de la nova macrobotiga de Torrons Vicens, la vuitena de la firma a Ciutat Vella, es configurarà el nou xamfrà del torró a la Rambla, on aquest estiu també ha obert una botiga de la firma Casa 1880, ubicada just davant de la nova; i que, de fet, va ser la que es va endur l'últim permís disponible per poder obrir una botiga d'aquest tipus a la Rambla.

Les dues botigues noves de torró a la Rambla de Barcelona

L'associació Amics de la Rambla veu com una "sorpresa positiva" que finalment s'hagi sortit de l'atzucac amb aquest local i que tot s'adigui ara la legalitat. El seu president, Fermin Villar, aprofita per demanar a l'Ajuntament que hi hagi un control més estricte de les llicències, tenint en compte la limitació del pla d'usos, i que es faci vèncer aquelles que fa dos anys que no estan actives per tornar-les a posar en circulació.

stats