Barcelona

Trias apuja el to contra Collboni i demana el cap de Batlle per la inseguretat

El líder de Junts a l'Ajuntament carrega contra l'alcalde per no trencar amb el model de Colau

2 min
El líder de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, durant la conferència d'aquest dilluns

BarcelonaTrencades les negociacions entre el PSC i Junts per arribar a un pacte a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias ha apujat aquest dilluns el to contra l'alcalde, Jaume Collboni. En una conferència al Centre de Cultura i Memòria del Born, Trias ha enarborat la bandera de cap de l'oposició. Ha carregat contra la falta de lideratge de l'actual govern municipal, ha ratificat que votaran en contra dels pressupostos i fins i tot ha demanat el cap del tinent d'alcalde de seguretat, Albert Batlle. "És imprescindible el relleu del regidor que està al capdavant de l'àrea de seguretat i obrir una nova etapa", ha subratllat.

L'exalcalde ha esgrimit que els delictes no deixen d'incrementar any rere any, i ha opinat que després de cinc anys amb Batlle al capdavant de la seguretat n'hi ha hagut prou per comprovar que "això no funciona". "Ja no val la pena fer més experiments", ha afegit. Tot i haver demanat específicament el cap de Batlle, contra qui més ha carregat les tintes Trias ha sigut contra Collboni, a qui ha acusat de tenir "altres prioritats que no són la ciutat".

Després de lamentar que el PSC no hagi volgut governar amb ell, el líder de Junts a l'Ajuntament ha explicat que el seu grup farà oposició i treballarà per construir una alternativa per a Barcelona. La primera prova d'aquest nou rol serà, ha dit, la votació dels pressupostos en el ple del mes de març. Trias ha ratificat que els seus onze regidors votaran en contra dels comptes malgrat admetre que hi ha gent que li demana que hi doni suport.

La principal crítica de Trias a Collboni, però, ha sigut per la falta de lideratge que, a parer seu, està demostrant. "Barcelona corre el risc de perdre quatre anys", ha avisat, i ha alertat l'alcalde que no n'hi ha prou que Colau no sigui al govern, sinó que cal girar full a les seves polítiques. "No n'hi ha prou amb ser el mal menor", ha reblat.

L'exalcalde també ha tingut temps per rememorar com Collboni va barrar-li el pas a l'alcaldia el passat mes de juny amb els vots dels comuns i del PP. "És especialista a guanyar als despatxos allò que no ha guanyat a les urnes", ha lamentat, i ha retret al socialista que volgués "l'alcaldia a qualsevol preu". Segons Trias, el fet que avui el PSC i ERC estiguin disposats a pactar a Barcelona demostra que l'argument de barrar el pas a un alcalde independentista era "només una cortina de fum".

Un comiat sense data

El que no ha aclarit Trias aquest dilluns és, però, quan serà el seu comiat de l'Ajuntament. Ha reiterat que marxarà aviat, però així com fins ara havia subratllat que se n'aniria un cop estigués clar què faria Collboni, ara no ho ha precisat. Així, Trias ha defensat que estarà un "breu temps" al consistori perquè la gent del seu equip "s'ha d'espavilar i buscar el seu lloc", però també ha dit que vol "veure com evoluciona" l'amnistia i ajudar "en tot el que pugui".

stats