Societat 24/03/2019

Bicing es renova: adeu definitiu a les bicicletes blanques i vermelles i tot a punt per a les elèctriques

A partir de l'1 d'abril les noves bicicletes s'aparcaran a les mateixes parades que les mecàniques

Europa Press
1 min
Pla detall de les bicicletes del servei Bicing al Passeig Lluís Companys

BarcelonaEls 105.747 abonats de Bicing poden utilitzar a partir d'aquest diumenge les bicicletes i les estacions noves que l'Ajuntament ha instal·lat a Barcelona durant el desplegament dels seus nous serveis, que després d'aquestes operacions arriba a la seva fi.

A partir de l'1 d'abril -dilluns que ve- s'introduiran a la xarxa 300 bicicletes elèctriques que podran estacionar-se a les mateixes instal·lacions que les mecàniques i que tindran un temps de càrrega completa de 4 hores i 40 minuts, ha informat el consistori en un comunicat aquest diumenge. L'Ajuntament preveu augmentar la xifra de bicicletes elèctriques fins a les 1.000 en el pròxim any i, en paral·lel, augmentar la cobertura del servei amb 95 noves estacions en els 10 districtes de la ciutat.

Amb aquesta renovació entren en funcionament nous serveis, com la possibilitat de reservar bici amb 5 minuts d'antelació o demanar 10 minuts de trajecte extra a través de l'aplicació de Bicing. La inauguració dels nous serveis i estacions de Bicing ha coincidit amb la Festa de la Bici 2019, pedalejada popular d'11 quilòmetres en la qual han participat 6.000 persones, el doble de les que ho van fer l'any passat.

A la festa hi ha assistit la regidora d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, que ha atribuït l'èxit de participació en la pedalejada al fet que "la bicicleta ja forma part del paisatge de la ciutat".

stats