Societat 11/05/2015

El comitè de bioètica avala la cessió de dades sanitàries que preveu el projecte Visc+

Argumenta que és "una oportunitat" per millorar el sistema públic de salut

Europa Press
1 min
El director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries, Josep Maria Argimon, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaEl Comitè de Bioètica de Catalunya ha avalat el Projecte Visc+ de cessió de dades sanitàries a través d'un informe en què ha analitzat els aspectes ètics i de privacitat de la iniciativa, impulsada per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (Aquas).

L'informe destaca que Visc+ és "una oportunitat per a la millora i la sostenibilitat del sistema públic de salut" i que requereix la contribució anònima i solidària dels ciutadans, segons ha informat el departament de Salut en un comunicat aquest dilluns.

El document s'ha realitzat després de la sol·licitud de l'Aquas, que volia que el comitè avalués els riscos potencials per a la privacitat dels pacients i els possibles conflictes entre les institucions i les persones implicades.

Segons Salut, bona part de les recomanacions del comitè "van en la mateixa direcció que el que s'exposa a la documentació de referència del projecte".

A més a més, l'ens assessor considera que s'ha de facilitar la participació d'empreses privades en el projecte, "sempre que l'únic objectiu sigui la investigació en l'àmbit de les ciències de la vida i de la salut".

El comitè és l'òrgan col·legiat que assessora Salut i als seus organismes sobre les accions que impulsa en matèria de bioètica

stats