SOCIETAT
Societat 04/06/2012

El bisbe de Girona demana reclamar l'IBI a fundacions com la del Barça

Segons Pardo, del total d'immobles exempts de pagar aquest tribut a tot l'Estat, només un 5 per cent són propietat de l'Església Catòlica

Efe
1 min

GironaEl bisbe de Girona, Francesc Pardo, veu artificial la polèmica sobre el pagament de l'IBI dels immobles de l'Església Catòlica i s'ha preguntat per què no es reclama també l'IBI a fundacions com la del FC Barcelona, exempta d'aquest impost per la mateixa legislació vigent. Pardo, qüestionat sobre la petició socialista perquè es cobri aquest tribut a l'Església Catòlica, amb l'excepció de centres de culte, ha manifestat que si la normativa canvia "ja es pagarà el que toqui".

El bisbe de Girona ha comentat la polèmica per la reclamació de l'IBI a l'Església Catòlica a l'acte de presentació de la memòria de Càritas. De manera immediata, el bisbe de Girona s'ha plantejat les raons "per les quals no es parla de la Fundació del Barça o la de l'Espanyol o la de La Caixa". Francesc Pardo ha anat més enllà i ha assenyalat també "partits polítics i sindicats", dels quals assegura que "tampoc no se'n parla" en referència al pagament de l'IBI.

Segons Pardo, del total d'immobles exempts de pagar aquest tribut a tot l'Estat, només un 5 per cent són propietat de l'Església Catòlica.

stats