Societat 03/10/2014

Els bisbes catalans reclamen en una nota conjunta que les llibertats dels pobles "no siguin limitades"

En un document per valorar el "moment actual" de Catalunya, l'Episcopat defensa el respecte a "aquestes llibertats que són absolutament essencials" per a una societat democràtica

Joan Serra
1 min

BarcelonaEls bisbes catalans han emès una nota conjunta sobre l'escenari polític que viu Catalunya en què subratllen "la importància dels drets de les persones i dels pobles, la llibertat de consciència, i el dret a creure i practicar la pròpia fe". L'Episcopat recorda que "aquestes llibertats són absolutament essencials per a una societat democràtica moderna i cal vetllar per tal que no siguin limitades ni a Catalunya, ni a l'estat espanyol ni en el context europeu". Alhora, també fan "una crida al diàleg, a la prudència, i a tenir presents els principis fonamentals que són els del bé comú i el respecte a les persones".

En el document, els bisbes recorden que el 2011 van fer públic un altre pronunciament, titulat 'Al servei del nostre poble', que "manté plena vigència". En aquella reflexió conjunta sobre la situació política de Catalunya, després de la sentència del Tribunal Constitucional que laminava l’Estatut, l'Episcopat detallava que no corresponia a l'Església "optar per una determinada proposta a aquests reptes nous", però defensava "la legitimitat moral de totes les opcions polítiques que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i els pobles, i que recerquin amb paciència la pau i la justícia".

L'ARA havia avançat dilluns que col·lectius de cristians de base han iniciat una campanya per reclamar el suport públic dels bisbes al 9-N. La iniciativa, vehiculada per l'entitat Església Plural però oberta a altres entitats cristianes i socials, es basava en un document que instava els titulars de les diòcesis a formular un pronunciament clar en defensa de la consulta.

stats