SOCIETAT
Societat 24/10/2012

Boi Ruiz assegura que la transferència del FLA "està en marxa" i confia que les farmàcies cobrin aquest mateix dijous

El conseller de Salut reconeix que la vaga "no és desitjable" i subratlla que els serveis mínims estaran garantits

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que la transferència del fons de liquiditat autonòmic (FLA) ja "està en marxa" i confia que les farmàcies cobrin aquest mateix dijous les factures pendents del juliol. "Demà segurament es farà efectiu el pagament", ha declarat.

El titular de Salut ha reconegut que la decisió de mantenir el tancament patronal "no és una cosa desitjable" però ha subratllat que l'accés als medicaments estarà garantit a través dels serveis mínims. En total, arreu de Catalunya hi haurà 371 farmàcies que obriran.

Ruiz no ha volgut entrar a valorar si l'actitud de Madrid és de mala intenció, i ja ha avançat que desconeix si els pagaments d'agost i setembre arribaran a temps. Poques hores després que els farmacèutics hagin decidit mantenir la convocatòria de tancament patronal per a aquest dijous, el conseller de Salut ha assegurat que "s'han fet tots els esforços" perquè les factures pendents de juliol els arribessin. "Hem complert com a govern i s'ha fet tot el possible", ha dit el conseller.

La pilota, a la teulada de Madrid

Per Ruiz, doncs, de cara a futurs pagaments a les farmàcies –els corresponents a agost i setembre– la pilota és a la teulada de Madrid. "La solució només passa perquè el FLA sigui un instrument àgil, dotat com déu mana, i que la transferència es faci amb el temps i els marges de confiança necessaris", ha insistit.

Per això, el conseller ha admès que no sap si el 5 de novembre les farmàcies rebran els diners dels medicaments dispensats a l'agost. "No sabem què passarà, perquè tampoc sabem quin ritme portarà el FLA", ha dit Boi Ruiz. De totes maneres, si l'ingrés no arriba, el conseller sí que ha adquirit el compromís d'instar Madrid "a buscar una solució" amb urgència "perquè això es minimitzi en el temps".

Situació no desitjable

El conseller ha reconegut també que la decisió de les farmàcies de mantenir la vaga "no és una cosa desitjable perquè afectarà persones". De totes maneres, però, el titular de Salut ha garantit que tothom que necessiti un medicament el podrà anar a comprar. "Hi haurà més de 300 farmàcies en serveis mínims, que són el 12% de les que hi ha a tot Catalunya", ha subratllat el conseller.

Boi Ruiz ha fet aquestes valoracions abans de la celebració de l'acte per commemorar els 800 anys de l'Hospital Santa Caterina. L'acte s'ha fet a la Delegació del Govern de Girona.

stats