Societat 23/12/2011

Extreuen un bolígraf que una dona es va empassar fa 25 anys i encara escriu

Els metges que la van atendre aleshores no van detectar el cos estrany en l'estómac de la dona i van creure que mentia

Efe
1 min
Un escàner a l'estómac de la dona en què es pot veure el bolígraf

LondresMetges britànics van extreure de l'estómac d'una dona un bolígraf que es va empassar per error fa 25 anys i que encara escriu, segons revela la revista científica British Medical Journal (BMJ).

La dona, de 76 anys, la identitat de la qual no ha transcendit, va veure fa un quart de segle com el bolígraf que estava utilitzant davant un mirall per observar uns punts blancs en les seves amígdales lliscava accidentalment per la seva gola.

L'examen amb raigs-X que els metges li van realitzar llavors no mostrava el bolígraf, de manera que ningú va creure la història que relatava la dona, assenyala l'article del BMJ, i l'estri va romandre allotjat en el seu estómac fins ara.

Aquest any, una nova revisió sí que va detectar el bolígraf, que va ser extret per mitjà d'un procediment endoscòpic que va requerir anestèsia total.

Els metges es van sorprendre en comprovar que el bolígraf encara escrivia i van adjuntar en l'informe que van enviar a la revista científica una imatge que mostra la paraula "hello" ("hola") escrita en un paper amb l'estri.

El bolígraf no va causar cap dany a l'estómac de la dona, tot i que l'objecte punxegut va passar molt temps a l'interior del seu cos.

En l'article del BMJ que descriu aquest inusual cas mèdic, els doctors exposen les seves conclusions a partir de l'error que va impedir detectar el bolígraf fa 25 anys.

"Els raigs-X aplicats a la regió abdominal poden no detectar objectes de plàstic que hagin estat ingerits, de manera que de vegades cal confiar en la paraula del pacient, per estrany que pugui semblar el que explica", assenyala BMJ en el seu article.

stats