Societat 26/07/2018

Una bombona de CO2 surt disparada i explota sota un cotxe a l'Eixample de Barcelona

Algú l'havia abandonada i un ferroveller n'ha fet saltar la vàlvula

Enric Borràs
1 min
Imatge dels Bombers de Barcelona en l'actuació a la cantonada dels carrers Padilla i Indústria

BarcelonaUna bombona de diòxid de carboni –un gas també conegut com a anhídrid carbònic– com les que es fan servir en sortidors de cervesa ha sortit disparada i ha esclatat cap a les nou d'aquest matí a sota un cotxe enmig de l'Eixample de Barcelona. L'explosió no ha causat cap ferit, però sí que ha provocat desperfectes en diversos vehicles i al mobiliari urbà i ha obligat a tallar unes hores el trànsit al carrer Indústria.

Un testimoni dels fets, que prefereix que no es publiqui el seu nom, ha explicat a l'ARA que ha vist com un ferroveller ha agafat la bombona, que era al costat d'un contenidor, i ha intentat treure'n la vàlvula -per vendre-la- a cops de martell. La bombona era plena i, quan ho ha aconseguit, "ha sortit disparada com un míssil". Ha anat carrer enllà fins que s'ha quedat encallada a sota d'un cotxe, i ha explotat. "Ha fet saltar el cotxe i tot, i li ha rebentat el dipòsit de combustible", ha afegit. Els Bombers també han comunicat que una "persona que recollia ferralla" hauria causat l'accident. Encara no se sap qui ha abandonat la bombona al mig del carrer.

Els Bombers han rebut l'avís a les 9.18 que hi havia hagut una explosió a la cantonada d'Indústria amb Padilla. El diòxid de carboni no és inflamable ni resulta tòxic a l'aire lliure, però tot i així han hagut d'actuar perquè l'explosió ha obert una fuga de fuel al cotxe. Han tret l'ampolla i han cobert la zona afectada per la fuga d'escuma per evitar un incendi. Després una grua s'ha endut el vehicle i s'ha netejat el combustible vessat.

stats