Societat 29/08/2019

El barri del Bon Pastor aconsegueix doblar el reciclatge gràcies als contenidors mòbils

Després de l'èxit de la prova pilot, la voluntat és que s'expandeixi a altres barris de Barcelona

Andrea Pumarola
2 min
El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, atenent als mitjans a la Plaça Félix Rodríguez de la Fuente, al barri Bon Pastor

BarcelonaLa prova pilot de recollida selectiva mòbil que es va implantar a l'abril al barri del Bon Pastor ha aconseguit que els veïns hagin passat de reciclar el 30% a reciclar el 61%. Aquest increment del reciclatge ha permès arribar al percentatge que exigeixen la Unió Europea i el Pla de Gestió de Residus de Catalunya.

Després de la bona acollida de la iniciativa, la voluntat és que s'expandeixi a altres barris de la ciutat. El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha assegurat aquest dimarts que aquestes plataformes mòbils "aconsegueixen alliberar espai públic, creen més proximitat entre els veïns i ajuden a fer que més persones facin recollida selectiva" dels seus residus.

Funcionament i horaris al Bon Pastor

De moment, el barri del Bon Pastor compta amb tres plataformes, una a la plaça Félix Rodríguez de la Fuente i dues a la plaça Robert Gerhard, que s'instal·len de dilluns a dissabte a partir de les sis de la tarda i es retiren a les onze de la nit. El diumenge és l'únic dia que no es recull la brossa. El sistema té un calendari de recollida que mostra que els residus orgànics i sanitaris es recullen de dilluns a dissabte; el vidre, el paper, el cartó i els envasos es recullen dimarts, dimecres, divendres i dissabte; i el rebuig es recull dilluns i dijous.

Imatge d'una de les plataformes mòbils a la Plaça Félix Rodríguez de la Fuente

Sobre els horaris de recollida, Badia ha afirmat que des de l'Ajuntament estan estudiant la possibilitat que s'ampliï a matí i tarda, perquè els veïns puguin reciclar en qualsevol moment del dia.

La presidenta de l'Associació de Veïns del Bon Pastor, Paquita Delgado, ha afirmat que és un bon sistema. "És un barri on es fa molta vida al carrer, i la neteja de l'espai és necessària per mantenir la higiene". A més, ha destacat que "ha costat que els veïns sabessin com funciona la plataforma per manca d'informació". És per això que, amb l'objectiu d'aconseguir un barri més net i respectuós, l'associació vol impulsar una campanya de civisme i fer convocatòries per informar personalment els veïns.

stats