SOCIETAT
Societat 25/04/2012

El cabal mediambiental de l’Ebre es fixa en un terç del que demanava el territori

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre estableix que el cabal mínim ha de ser de 80 metres cúbics per segon durant 10 mesos l'any. La Plataforma en Defensa de les Terres de l'Ebre entén que aquest cabal serà "devastador" per al riu

Dani Revenga
1 min

TarragonaLa Confederació Hidrogràfica de l'Ebre va complir ahir amb el requeriment de fixar el cabal mediambiental del riu, és a dir, el mínim de circulació d'aigua que ha de baixar pel seu curs per tal de garantir la seva sostenibilitat. L'organisme, però, ha establert aquest cabal ecològic molt per sota del que fa 5 anys havia demanat la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, formada per institucions i agents del territori, inclosos els representants de l'Estat i la Generalitat.

Segons el diagnòstic de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, el cabal mínim per al riu ha de ser de 80 metres cúbics per segon durant 10 mesos l'any i 150 durant els altres dos. El plantejament de la Comissió per a la Sostenibilitat demanava entre 270 i 350 metres cúbics per segon, segons l'època de l'any. Segons Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de les Terres de l'Ebre, "aquest cabal ecològic serà devastador per al riu". "Amb aquests mínims, no hi ha aigua suficient per garantir la supervivència del Delta i es permet que l'aigua del mar continuï salinitzant l'últim tram del riu, amb el perjudici que això suposa per als seus ecosistemes i per a les activitats econòmiques que en depenen", ha apuntat Tomàs.

stats