Societat 04/07/2012

"Sembla una enorme piscina, però és una petita gàbia": campanya contra els delfinaris

SOSDelfines reclama la prohibició dels espectacles de dofins i orques als zoos de l'Estat amb un vídeo protagonitzat per artistes

Ara
1 min

BarcelonaDiverses ONG han engegat aquest dimecres a Barcelona la campanya SOSDelfines, una iniciativa que vol informar i conscienciar la població que Espanya és el país europeu amb més cetacis en captivitat. Les xifres són molt variables a causa de "l'alta mortalitat" d'aquests animals, però les ONG calculen que hi ha 90 dofins, dues balenes i sis orques en captiveri a Espanya.

Una de les iniciativa de la campanya, llançada avui dimecres amb motiu del dia internacional per la protecció dels dofins en captivitat, és un vídeo que explica aquesta problemàtica. Bigas Luna, Macaco, Fernando Tejero, Marina Salas o Núria Gago són alguns dels artistes que hi participen per informar dels problemes de la captivitat d'aquests mamífers i per fomentar-ne la protecció.

Des de la iniciativa SOSDelfines, alerten que existeixen nombroses evidències científiques que demostren que els mamífers marins pateixen quan estan en captivitat perquè no poden satisfer les seves necessitats fisiològiques, cosa que els provoca estrès i agressivitat. L'objectiu de la campanya és informar d'aquest patiment i sol·licitar al govern espanyol que posi fi als espectacles als zoos i als aquàriums. Per aconseguir-ho, SOSDelfines ha engegat una recollida de firmes dirigida al ministeri de Medi Ambient.

Les ONG implicades són FAADA, ANDA, Born Free, Infocircos, Infozoos, One Voice i Humane Society Internacional.

stats