Societat 28/05/2012

El candidat a rector de la UAB Pere Solà promet retornar l’augment del preu de les matrícules

La segona volta de les eleccions se celebra aquest dijous

Auri Garcia Morera
1 min
Pere Solà, candidat a rector de la UAB / ACN

BarcelonaLa candidatura de Pere Solà a les eleccions al rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s'ha compromès aquest dilluns "a buscar la forma de poder retornar a l'alumnat l'equivalent a l'augment de preu" de les matrícules. En un comunicat, la candidatura detalla que "caldrà estudiar si es pot fer directament o com un programa de beques generalitzat a tot l'alumnat" i argumenta que la mesura és un atractiu perquè els estudiants escullin la UAB.

Entre els motius per impulsar aquesta mesura, la candidatura destaca que l'augment "serà molt lesiu per al principi d’igualtat d’oportunitats" i "tindrà conseqüències molt dures per a la continuïtat d’algunes titulacions i sobretot de molts màsters, ja que la disminució de l’alumnat portarà a la seva desaparició". El comunicat també critica la negativa del ministeri i de la Generalitat a negociar i denuncia que l'augment només s'entén "des d’una visió classista del dret a l’educació".

El més votat entre els estudiants en la primera volta

Solà, catedràtic de Ciències de l'Educació, va quedar segon en la primera volta de les eleccions, amb el 29,77% del vot ponderat, tot i ser el més votat entre els estudiants. El guanyador va ser el catedràtic d’Economia Ferran Sancho, amb el 36,08% del vot ponderat, que va ser el més votat pels professors. En nombre de vots totals, Solà en va rebre 3.200 i Sancho 1.832. La segona i definitiva tanda de votacions se celebra aquest dijous 31 de maig.

stats