Societat 23/11/2018

La capella del Macba, més a prop d'acollir l'ampliació del CAP Raval Nord

El CatSalut demana a Colau que passi a l'acció i i el govern municipal "acata" la decisió

Ara
2 min
2014-2016 La refundació del Macba

BarcelonaEl CatSalut, el Servei Català de la Salut, que depèn de la conselleria de Salut de la Generalitat, ha elevat a l'Ajuntament de Barcelona una petició que ja fa temps que reclama: vol que Colau modifiqui el pla d'usos de la capella assignada actualment al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) per situar l'ampliació del CAP Raval Nord. I la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ja ha avançat que recullen el guant i que si el CatSalut considera que aquesta ha de ser la ubicació del CAP –se n'han estudiat vuit de possibles, ha dit– es faran tots els tràmits per fer-ho possible. "Acatem i ens posem a treballar per fer-ho amb la màxima velocitat possible", ha assegurat. La regidora ha dit que no qüestionaran el criteri tècnic del CatSalut i que es vol portar tan ràpid com sigui possible la recessió de conveni amb el Macba -la cessió es va acordar, el 2013, de manera gratuïta- al ple. També ha celebrat que el CatSalut s'hagi obert a permetre que l'actual edifici del CAP pugui acollir l'ampliació del Macba, tot i que aquesta decisió encara s'ha de concretar. "Treballarem perquè el canvi cromos es doni amb la màxima celeritat", ha emfatitzat.

Aquest estiu, l'equip de govern del consistori ja va plantejar l'estudi d'aquesta opció per superar la falta d'espai al barri, però ara sembla que la demanda pren forma. Així ho ha anunciat aquest divendres el director del CatSalut, Adrià Comella, que ha evidenciat la "posició ferma" del departament per situar un CAP a la capella de la Misericòrdia.

"Hem buscat una alternativa, però no existeix", ha subratllat Comella, que aquesta setmana també ha traslladat la decisió a la conselleria de Cultura de la Generalitat, partidària d'emplaçar l'ambulatori en una altra ubicació.

El resultat d'aquest moviment del CatSalut és que ara haurà de ser el ple de l'Ajuntament de Barcelona el que es manifesti sobre aquesta qüestió i prengui una decisió. Fa uns mesos, però, fonts municipals consultades per l'ARA ja van reconèixer que "el CAP del Raval Nord té molts problemes, s'ha quedat molt petit i és urgent trobar un espai alternatiu".

stats