El cardenal responsable de les finances del Vaticà, imputat per presumpta pederàstia

La policia australiana acusa George Pell d'haver abusat de menors quan era sacerdot a la ciutat de Ballarat i arquebisbe de Melbourne. El cardenal assegura que és "innocent" i que està disposat a declarar

La policia de l'estat australià de Victòria ha imputat aquest dijous el cardenal George Pell, de 76 anys i encarregat de les finances del Vaticà, per presumptes delictes de pederàstia. L'ha citat a comparèixer davant un tribunal el 18 de juliol.

Pell, màxim representant de l'Església catòlica australiana, és sospitós d'haver abusat sexualment de menors quan era sacerdot a la ciutat de Ballarat (1976-1980) i quan va ser arquebisbe de Melbourne (1996-2001).

El cardenal ha respost a la imputació assegurant que és "innocent" i que està disposat a declarar a Austràlia.

La policia d'aquest estat va confirmar al maig que investigava el cardenal, que ja va defensar la seva innocència a través d'un portaveu i va atribuir les acusacions a una campanya de difamació.

"Desitjant comparèixer"


Després de fer-se pública la imputació, Pell ha assegurat que està "desitjant comparèixer" davant la justícia i que és "innocent" dels càrrecs que se li imputen.

En una compareixença sense preguntes davant els mitjans, el cardenal ha explicat que el Papa li ha concedit una excedència per tornar al seu país, col·laborar amb la justícia, "netejar" el seu nom i "tornar a Roma" per continuar amb el seu càrrec.

La Santa Seu, per la seva banda, ha emès un comunicat en què assenyala que ha rebut amb "desgrat" la imputació del purpurat. Expressa el seu respecte per la justícia australiana però recorda que Pell "ha condemnat repetidament durant anys" els casos d'abusos.

A més, indica el Vaticà, Pell ha donat suport a la creació de la Comissió Pontifícia per a la Tutela dels Menors i, com a bisbe diocesà d'Austràlia, "ha introduït sistemes i procediments per a la protecció dels menors i per garantir l'assistència a les víctimes d'abusos".

Entre les acusacions que s'imputen a Pell hi ha la de dos homes que asseguren que el cardenal els va tocar els genitals durant la dècada dels 70, i un altre assegura haver vist el prelat exposar-se nu davant de nois joves.