Societat 16/01/2013

El Carnaval de Reus retira el cartell dels pits per plagi

La imatge provenia d'una web de continguts eròtics. L'alcalde Carles Pellicer i diversos partits en van demanar la retirada per sexista

Efe
2 min
Imatge del Carnaval Reus 2013

ReusLa Federació Reusenca d'Agrupacions de Carnaval (FRAC) ha decidit retirar el polèmic cartell del carnaval d'aquest any després de la polèmica que ha provocat per la imatge d'uns pits d'una jove amb l'eslògan pintat 'I love Carnaval de Reus'. El cartell, obra de Josep Maria Figuerola i Joan Andreu, havia estat escollit entre les catorze propostes que s'havien presentat al concurs. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer (CiU), i formacions com el PSC, la CUP, les Joventuts d'ERC i el col·lectiu independentista Arran n'havien demanat la retirada en trobar-lo sexista.

La FRAC el retira, però no per sexista, sinó per plagi. I és que el cartell feia servir una imatge retocada de la pàgina de continguts eròtics 'Very special porn', allotjada a la xarxa social Tumblr.

La decisió es va prendre aquest dimarts a la nit a l'assemblea de la FRAC i va ser ratificada per la majoria de colles presents. Ara, la FRAC farà servir el cartell que va quedar segon en la votació. El guanyador del concurs, dotat amb un premi de 800 euros, es decideix per votació de totes les colles presents a l'assemblea.

El dia que les colles van triar aquest polèmic cartell ja es van curar en salut i van votar també una segona opció, per si de cas. És un cartell de colors vermells i blaus i que la FRAC espera que sigui "el definitiu".

Així mateix, la FRAC ha assegurat que "és l'única responsable de convocar, triar, editar i pagar el cartell, mitjançant un concurs que està obert a tothom", i que "respecta les idees, els principis i les decisions de tothom, encara que no necessàriament les comparteixi. És per això que reclama el mateix respecte per les seves decisions".

L'entitat, de tota manera, considera "exagerat el ressò que ha tingut aquesta notícia i desmesurades i desafortunades les declaracions d'alguns col·lectius i representants polítics". La junta directiva de la FRAC recorda que el Carnaval de Reus "és famós per ser polèmic, satíric i desvergonyit, a més de multitudinari, purità i familiar".

stats