Societat 19/08/2013

El casteller ferit a la diada de Gràcia està conscient i fora de perill

La Coordinadora de Colles Castelleres confirma que l'home pateix una lesió medul·lar de la qual encara no se saben les conseqüències

A.s.
1 min

BarcelonaEl casteller de la colla de la Vila de Gràcia que va resultat ferit de gravetat durant la diada de diumenge està conscient i fora de perill. En un comunicat de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya s'informa que el casteller ferit té una lesió medul·lar, de la qual encara es desconeixen les conseqüències. La Coordinadora demana respecte per la intimitat de la família de l'home.

La Coordinadora recorda que les colles castelleres treballen des de fa anys, de forma particular i també col·lectivament, en la reducció dels riscos en l'acitivitat, tot i que entenen que el risc zero no existeix en cap activitat de tipus físic. Així, s'ha reduït el nombre de caigudes en les diades, que ha passat de l'entorn del 7% dels castells aixecats a mitjans dels anys 90 a només un 3% l'any passat, tenint en compte que en els darrers anys ha crescut molt l'activitat castellera. El 2012, per exemple, es van aixecar més de 9.300 castells.

stats