Societat 01/01/2019

El reforç de seguretat antiterrorista a Barcelona es mantindrà fins al dia de Reis

El Cap d'Any deixa un balanç de 19 detinguts i cap accident mortal a Catalunya

Agències / Ara
1 min
El conseller Buch en la inauguració de les jornades, que es fan a l'Institut del Teatre

BarcelonaBarcelona mantindrà el reforç extra de seguretat antiterrorista fins al dia de Reis, segons ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, durant la seva compareixença per fer balanç de la nit de Cap d'Any, que s'ha tancat amb 19 detinguts per diferents motius a Catalunya (cinc d'ells relacionats amb la celebració de la primera nit de l'any) i cap accident mortal a les carreteres.

Els Mossos continuaran controlant especialment les zones turístiques de la capital catalana. De fet, els controls s'havien fet més intensius ja en els últims dies, sobretot a la Rambla, la plaça Catalunya i la Sagrada Família, després de l'alerta terrorista difosa per les autoritats americanes.

Aquesta nit els controls s'han deixat notar també a l'avinguda Maria Cristina, que ha tingut la seva celebració més multitudinària a Barcelona, on unes 94.000 persones han donat la benvinguda al 2019. Buch ha valorat positivament les mesures de seguretat desplegades en aquest punt de la ciutat.

Gairebé 800 controls a les carreteres

El conseller d'Interior també ha explicat que durant aquesta nit passada s'han desplegat 3.500 agents dels Mossos d'Esquadra i s'han dut a terme 791 controls de drogues i alcoholèmia, 57 dels quals han resultat positius, un 7,2%. El conseller ha destacat, en aquest sentit, que l'any passat es van dur a terme més lectures, concretament 1.178, i que 77 van ser positives (un 6,5%).

"Hem rebaixat el nombre de controls, però la dada analitzada és més positiva. Amb menys controls es troba més gent", ha assenyalat Buch, que ha subratllat que l'experiència dels agents és clau a l'hora de cridar l'alto als conductors amb més probabilitats de conduir sota els efectes de les drogues i l'alcohol.

stats