Societat 29/05/2019

CCOO denuncia la desprotecció d'una treballadora que es va suïcidar per un vídeo sexual

Els treballadors d'Iveco van fer circular unes imatges de contingut sexual de la treballadora

Efe / Ara
2 min
La planta d'Iveco a Madrid compta amb uns 2.500 treballadors

MADRIDComissions Obreres (CCOO) denunciarà Iveco a la Inspecció de Treball per la mort d'una treballadora que dissabte es va suïcidar després que un vídeo seu de contingut sexual es difongués entre els treballadors de la seva planta a Madrid. El sindicat sosté que la dona "estava sent assetjada per un company" i que l'empresa coneixia la situació des de dijous, però no va fer res per aturar-la al creure que es tractava d'un assumpte privat. CCOO defensa en un comunicat que l'episodi és un "accident laboral".

Segons Espejo Público, la dona, de 32 anys, es va suïcidar dissabte després que comencés a circular pel grup de WhatsApp dels treballadors un vídeo de contingut sexual que havia gravat feia anys. La dona tenia por que el vídeo acabés arribant al seu entorn familiar, fet que va acabar succeint divendres.

Un cop CCOO va conèixer la filtració del vídeo el sindicat es va posar en contacte amb la treballadora per informar-la que podia sol·licitar l'activació d'un protocol de prevenció de l'assetjament i podia denunciar l'home que havia difós les imatges per vulneració del dret a la intimitat i per violència de gènere.

A la reunió entre l'empresa i la treballadora, a la qual va assistir CCOO, la dona va comunicar la situació i va notificar la identitat del company que havia iniciat la transmissió del vídeo. Iveco va respondre llavors que es tractava "d'un assumpte personal i no de l'àmbit laboral", motiu pel qual no va prendre mesures. Segons diversos mitjans, l'empresa va animar la treballadora a denunciar els fets a la policia.

Per a CCOO, l'empresa va incomplir les seves obligacions de protecció de la salut de la treballadora establertes per la llei de prevenció de riscos laborals i la llei d'igualtat. "La seva inacció ha sigut un factor decisiu en el lamentable desenllaç de la mort de la nostra companya", ha dit el sindicat, que ha traslladat el seu condol a la família, amics i companys de la víctima.

Comissions Obreres denunciarà els fets a la Inspecció de Treball amb l'objectiu que el fet es consideri accident de treball i "es prenguin les mesures laborals i penals que garanteixin que no es tornaran a produir en aquestes circumstàncies".

stats