Societat 22/08/2011

CCOO proposa la mediació obligatòria dels jutges en els casos de desnonament

Els desnonaments s'han incrementat un 37% durant el primer trimestre del 2011

Efe
2 min

BarcelonaCCOO de Catalunya proposa la mediació obligatòria dels jutges per donar racionalitat a uns procediments hipotecaris que qualifica d'"ineficients i injustos" amb les persones hipotecades, segons assenyala un comunicat del sindicat.

Segons les dades del Consell General del Poder Judicial, durant el primer trimestre de l'any 2011 s'han incrementat els desnonaments en un 37% respecte del mateix període de l'any anterior.

Una situació que ha continuat agreujant-se durant el segon trimestre de l'any, i per això CCOO de Catalunya demana que s'estableixi la mediació i l'arbitratge obligatori dels jutges en les execucions hipotecàries.

"Una intervenció judicial ha de permetre establir fórmules adaptades a les circumstàncies de cada cas, per donar sortides econòmiques viables a unes famílies sobreendeutades, prevenir l'exclusió social i residencial i evitar la conflictivitat que s'està produint últimament en els desnonaments", assenyala el sindicat.

Per CCOO, aquesta mediació judicial, en cas que no hi hagi acord entre les parts, hauria d'establir directrius obligatòries que garanteixin els drets fonamentals de les persones i el dret a l'habitatge.

El sindicat reclama aquesta solució de manera urgent per donar resposta a la situació econòmica desesperada de moltes famílies que, com a conseqüència de la crisi econòmica actual, no poden fer front al pagament de la hipoteca.

Des que va començar la crisi, s'han resgistrat a Espanya més de 300 mil execucions hipotecàries i s'han triplicat en l'últim any.

Per això, CCOO de Catalunya, en la línia de les recomanacions de la Unió Europea per prevenir els problemes del sobreendeutament familiar, proposa la mediació obligatòria dels jutges com un mecanisme que permeti que aquestes famílies refacin la seva situació econòmica i es garanteixi el dret a l'habitatge de les persones per sobre dels interessos privats.

stats