Societat 14/03/2014

Un vídeo mostra els milers d'avions que sobrevolen, en 24 hores, el cel europeu

Les imatges, creades a partir de dades reals, mostren la intensitat del trànsit aeri

Ara
1 min

Barcelona24 hores al dia, 7 dies a la setmana, 365 dies l'any. El volum del trànsit aeri a Europa és espectacular. Amb milers de vols cada dia unint les principals ciutats del continent amb altres destinacions a Europa o a la resta del món, la visió del cel europeu mostra un eixam d'autopistes aèries. Un vídeo, generat per ordinador a partir de dades reals, posa en evidència la intensitat del trànsit aeri a Europa.

El vídeo ha estat elaborat per NATS, la companyia encarregada de serveis relacionats amb el control del trànsit aeri al Regne Unit i a diversos aeroports europeus. Tot i que el vídeo se centra en l'espai aeri de la Gran Bretanya, on es posa de manifest la importància dels aeroports londinencs de Heathrow –el primer del món en nombre d'operacions– i Gatwick –el primer del món en nombre d'operacions d'entre els aeroports amb una única pista–, es pot comprovar la intensitat dels passadissos aeris que solquen els cels europeus, Catalunya inclosa.

El vídeo mostra els moviments d'aeronaus a Europa al llarg de les 24 hores d'un dia d'estiu, quan el trànsit és més intens.

stats