Societat 11/02/2012

Centenars de persones protesten a Barcelona contra les retallades a l'educació pública

La comunitat educativa s'ha concentrat a la plaça de Sant Jaume per advertir dels riscos que comporten les mesures anunciades pel Govern

Efe
1 min
Nova mobilització de la comunitat educativa contra les retallades

BarcelonaCentenars de persones –encapçalades per associacions d'estudiants, pares i sindicats– es concentren aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar contra les retallades en l'educació pública i per advertir dels riscos que comporten les mesures anunciades pel Govern de la Generalitat.

Amb el groc com a color símbol d'aquest risc, els concentrats, que han compartit espai amb les persones que participaven en les celebracions de Santa Eulàlia, estaven convocats per tots els sindicats del sector de l'educació. La membre de la FAPAC Ana Sanz ha llegit un manifest en el qual assegura que Catalunya "no es pot permetre creuar les línies vermelles" que suposen un retrocés en la qualitat de l'educació. Sans ha reclamat un augment de la inversió en matèria educativa que garanteixi la cohesió social, la no discriminació i la igualtat d'oportunitats per a tots en totes les etapes del sistema educatiu.

Els presents criden consignes contra el Govern i també se senten veus a favor d'una vaga general. El pressupost del departament d'Ensenyament se situa aquesta any en 4.595,9 milions d'euros, 238,5 milions menys que el del passat 2011, fet que suposa que en dos anys el govern de CiU ha retallat un 12% malgrat comptar amb uns 100.000 alumnes més, segons va reconèixer la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, al Parlament fa uns dies.

stats