Societat 27/02/2014

Mas-Colell sobre el cèntim sanitari: "No crec que afecti a la Generalitat de Catalunya"

El conseller d'Economia considera que és l'Estat qui hauria de tornar els 13.000 milions que reclama el Tribunal de Justícia de la Unió Europea

Albert Solé
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha reaccionat a la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de declarar il·legal el cèntim sanitari i obligar l'Estat a tornar 13.000 milions. "Primer hem d’esperar què decideix l’Estat, però no crec que afecti la Generalitat de Catalunya", ha dit el conseller.

Mas-Colell, preguntat si serà l'Estat qui haurà de tornar els 13.000 milions, ha respost: "Hauria de dir que sí, que l’Estat haurà de tornar aquests diners, però encara no està determinat quin cost tindrà la decisió de Brussel·les". I ha afegit: "En la mesura que aquest és un tema que afecta als últims 10 anys, sigui qui sigui qui se n’hagi de fer càrrec, això no es resoldrà en un sol any, ni en tres".

El conseller també ha recordat que, "això que ens diu ara Europa que estava mal fet ja no existeix des de principis de 2013, que es va canviar. Aquest és un problema del passat, però vull remarcar que el que continua sent un problema molt viu és el finançament de la sanitat".

stats