Cessada una comissària per haver dit que algunes dones voldrien ser violades pels antiavalots de l'1-O

La policia participava a Vigo en un homenatge a un agent ferit en els disturbis

ARA
2 min
Acte en el 196è aniversari de la Policia Nacional. Estíbaliz Palma ( la tercera començant èr l'esquerra)

BarcelonaEstíbaliz Palma, fins ara comissària cap de la Policia Nacional a Pontevedra, ha estat destituïda de manera fulminant hores després que es filtrés un àudio en què, sobre l'actuació del cos l'1-O, exclama: "Ja els agradaria a algunes que les violés un antiavalot". Aquesta conversa, revelada per Eldiario.es, va ser enregistrada durant un dinar en homenatge a un agent de la unitat UIP (els antidisturbis) a Vigo, obligat a jubilar-se arran de les seqüeles de les ferides que va patir l'1-O.

Fonts del ministeri de l'Interior han confirmat la decisió de la direcció general de la Policia de cessar la comissària, que ha admès la veracitat dels àudios publicats. En aquesta intervenció, Palma reflexiona sobre les crítiques que va rebre l'actuació policial a Catalunya i lamenta que aquells dies al voltant del referèndum hi va haver "48 hores en què semblava que la Policia Nacional s'havia transformat i, de cop i volta, violava, maltractava i no sé què quantes coses feia més". En aquest punt, conclou: "Ja els agradaria a algunes que les violés un antidisturbis", davant de les rialles dels assistents, i se sent una veu que crida "Talla això", adreçant-se als que estaven enregistrant l'acte amb el telèfon mòbil.

Durant l'1-O Palma era comissària de la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón, de la qual diu que és una "plaça nacional i no republicana" i que és un lloc "fantàstic" per fer-hi xerrades com a policia. En aquells dies, però, explica com els seus fills li havien arribat a preguntar: "Mama, què fa la policia a Catalunya?", després de veure per les xarxes socials les imatges i vídeos dels cops de porra i agressions als votants. Llavors Palma s'enreda a parlar de dones catalanes, violacions i antidisturbis.

Després de lloar la parella del policia homenatjat, Palma s'esplaia: "Hi ha una dita que diu que darrere d'un gran home hi ha una bona dona, que d'aquí un temps serà darrere d'una bona dona hi ha un bon home. O bé una altra dona, o un fluid. O alguna cosa", afirma la dirigent policial entre les rialles dels seus companys i entre comentaris d'"ellis, ellis", fent mofa del llenguatge inclusiu.

stats