Societat 02/07/2011

Casament reial a Mònaco

Després de la cerimònia civil d'ahir a la tarda, el príncep Albert i Charlene han celebrat avui el seu enllaç religiós

Redacció
1 min
Charlene en arribar a l'altar, al costat d'Albert

MònacoAlbert II de Mònaco, de 53 anys, i la nedadora sud-africana Charlene Wittstock, vint anys és joves, convertits ahir en marit i muller en una cerimònia civil, han celebrat aquesta tarda el seu enllaç religiós, amb la presència d'uns 850 convidats al pati d'honor i de 3.500 a la plaça del Palau. La núvia ha recorregut la catifa vermella i blanca (els colors nacionals del principat) del Palau principesc acompanyada del seu pare, Michael Kenneth Wittstock, i amb un espectacular vestit del modista Giorgio Armani, amb una cua llarguíssima i adornat amb 40.000 vidres Swarosky i 30.000 perles daurades. Ha entrat, puntual a les cinc de la tarda, acompanyada de vuit petites dames d'honor. Ell l'esperava vestit amb l'uniforme d'estiu de l'ordre dels carabiners.

La cerimònia l'ha oficiat l'arquebisbe de Mònaco, Bernard Barsi. Entre els convidats hi havia membres de cinc cases reials europees –no hi ha assistit cap representat de la monarquia l'espanyola-, dissenyadors com Karl Lagerfeld o Roberto Cavalli, models com Karolina Kurkova o Naomi Campbell, actors com Roger Moore o Gerard Butler, a més de representants polítics, com Nicolas Sarkozy (sense Carla Bruni).

En acabar l'enllaç, els nuvis han sortit del palau amb un descapotable, un Lexus LS 600h Landaulet especialment concebut per a l'ocasió, que els ha portat fins a la capella de Santa Devota, el mateix escenari on fa 55 anys Grace Kelly va entregar el ram després del seu casament amb Rainier. Si tot la cerimònia s'havia caracteritzat per la serenor i els nuvis havien creuat poques mirades, a la capella mentre la soprano Marie-Clotilde Würz-De Baets i la seva filla d'onze anys entonaven un cant a la Verge, Charlene ha cedit a la pressió i a l'emoció del moment amb alguna llàgrima.

stats