Societat 07/09/2015

Trets, crits i confusió: els interns del CIE de Sapadors de València s'amotinen després d'una fuga frustrada

Els amotinats es van rendir cap a la una de la matinada, després de l'arribada de les Unitats d'intervenció Policial (UIP)

Ara / Agències
2 min

ValènciaUna cinquantena de presos del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Sapadors s'han amotinat aquesta mitjanit a València, després de veure frustrat un intent de fuga. Veïns de la zona van gravar l'episodi –on se sentien crits i trets– amb els seus mòbils.

Tot va començar a les 23.20 de la nit, quan diversos interns del CIE van forcejar amb dos agents del centre: a un li van donar un cop a la cara i a l'altre li van agafar les claus. Gràcies a això, van aconseguir accedir a la porta de sortida del pati, i alguns dels presos van pujar fins al terrat a través d'un sostre fals. La resta d'amotinats va quedar-se a al part baixa del centre i van causar diverses destrosses: van buidar els extintors i van calar foc als matalassos, entre altres accions.

Una operació frustrada

Els interns que havien pujat al terrat llançaven pedres als agents. Segons testimonis, alguns presos havien saltat als arbres, i utilitzaven les branques com a llances contra la policia. La policia, per la seva banda, va efectuar diversos trets de fogueig, i també va disparar pilotes de goma.

Els amotinats es van rendir cap a la una de la matinada, després de l'arribada de les Unitats d'intervenció Policial (UIP). La situació al centre ha quedat totalment restablerta, sense que s'hagi constatat cap fuga. El 17 de setembre de l'any passat ja hi va haver un intent de fuga en el mateix CIE. En aquella ocasió, alguns dels interns es van escapar.

Crítiques al centre

El CIE de Sapadors ha estat objecte en els darrers anys de protestes per l'estat de les instal·lacions, i les denúncies fetes per diversos interns han portat partits polítics i entitats socials a exigir-ne reiteradament el tancament i l'assumpció de responsabilitats.

stats