Societat 03/12/2013

L'home trobat mort al centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca s'ha penjat amb els cordons de les sabates

Segons la policia estatal, es tractava d'un traficant de drogues armeni que dormia sol pel seu caràcter violent

Agències
1 min

BarcelonaL'home que aquesta matinada ha estat trobat mort al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, de nacionalitat armènia, s'havia penjat amb els cordons de les sabates cap a les tres del matinada, segons fonts de la policia estatal.

Les mateixes fonts han precisat que feia dotze dies que era al CIE esperant ser expulsat per ordre judicial: la llei estableix que quan les peticions de condemna de la Fiscalia no superen els sis anys de presó, els imputats immigrants poden ser expulsats al seu país en lloc de continuar el procediment judicial.

En aquest cas l'expulsió ja havia estat autoritzada i l'intern, que segons la policia tenia antecedents per robatori amb violència, tinença d'armes i tràfic de drogues, havia de ser deportat al seu país dins el termini legal, que és de 60 dies.

La policia ha assegurat que la víctima havia mantingut una discussió verbal amb compatriotes, que després havien demanat no compartir la cel·la amb ell.

Per aquest motiu, estava sol però, segons la policia, no havia donat cap senyal que tingués intencions de suïcidar-se. Les mateixes fonts han afegit que a la ronda nocturna, que es fa a les 00.30 hores, havia demanat un cigarret i els vigilants l'havien trobat calmat.

La policia també ha subratllat que en no tractar-se de presos, els agents no poden intervenir als interns dels CIE ni els cinturons ni els cordons de les sabates.

El jutge de guàrdia de Barcelona investiga el cas.

stats