Societat 29/03/2017

Colau ordena precintar el CIE

L'Ajuntament de Barcelona dona dos mesos al ministeri de l'Interior perquè abandoni el recinte

Jordi Mumbrú
2 min
El CIE de la Zona Franca impedeix l’entrada als tècnics de l’Ajuntament

Barcelona"Tenim un Centre d'Internament per a Estrangers (CIE) que no té els papers en regla, que no té llicència d'activitats, i aquest no és un tràmit formal, és el que ens permet dir si el CIE està en condicions de seguretat o no". Amb aquestes paraules, el tinent d'alcalde Jaume Asens ha justificat avui l'ordre de precinte del CIE que aquest matí ha ordenat l'Ajuntament de Barcelona.

Asens ha recordat que el litigi entre les dues administracions va començar l'any 2015, quan els tècnics municipals van descobrir que el CIE tenia una llicència que datava del 1992 i que permetia que hi hagués una comissaria, no un centre d'internament. Asens, que és advocat de professió, ha advertit que si el ministeri de l'Interior "no escolta" i no tanca les portes en 2 mesos, portaran el cas a l'Audiència Nacional.

L'Ajuntament de Barcelona va advertir al ministeri de l'Interior que havia de demanar una nova llicència per seguir exercint l'activitat que ara desenvolupen, però, segons ha denunciat Asens, no la van demanar. L'Ajuntament de Barcelona va ordenar el juliol del 2016 el cessament de les activitats però el ministeri de l'Interior tampoc no va fer cas. De fet, ni tan sols va presentar cap al·legació contra l'ordre de cessament. És per aquest motiu que l'Ajuntament de Barcelona defensa que ja es pot ordenar el precinte.

"És una actuació frívola. Frivolitzen la seguretat de les persones: dels interns, dels treballadors i dels usuaris", ha dit.

Front comú

Asens ha recordat que contra el CIE hi ha un "front comú amb el Govern de la Generalitat, el Col·legi d'Advocats, la Síndica de Greuges i l'Ajuntament de Barcelona".

"No volem més morts al CIE de la Zona Franca ni més denúncies de vulneració dels drets humans. No ens podem quedar de braços plegats davant d'una situació que considerem greu", ha dit Asens.

stats