Societat 02/09/2012

"Quina pallissa que m'acaben de clavar! 45 euros per cinc entrades de cinema!''

El públic es queixa del nou preu de les entrades del cinema el primer cap de setmana que s'aplica el nou IVA, que passa del 8% al 21%

Acn
2 min
Diversos espectadors comprant entrades aquest diumenge en un cinema de Barcelona / ACN

BarcelonaEls pares que han decidit anar amb els fills al cinema aquest cap de setmana s'han trobat que el preu de l'entrada s'ha incrementat un euro per persona com a conseqüència de l'increment de l'IVA, que ha passat del 8% fins al 21%, un augment sobtat de 13 punts.

Damaris Gonzàlez, després de comprar les entrades, s'exclama: ''Quina pallissa que m'acaben de clavar! 45 euros per cinc entrades de cinema!". Gonzàlez diu que a partir d'ara vindrà menys i portarà entrepans per no comprar les patates i les crispetes. Considera "una vergonya" que el cinema estigui a aquest preu.

Per Damaris, el més preocupant és que l'increment de preu del cinema s'afegeix a l'augment de preus de la majoria de productes de la tornada a l'escola i en general de la majoria de productes de consum habitual. Per aquesta mare, amb aquest preu la gent no vindrà al cinema i això farà que l'atur encara s'incrementi més perquè les sales de cinema hauran de reduir les plantilles per falta d'ingressos.

Marga Pérez, que venia al cinema amb el seu marit i el seu fill, davant el preu de l'entrada ha decidit no entrar al cinema i venir el dimecres pròxim aprofitant el dia de l'espectador. Pérez assegura que a partir d'ara aniran menys al cinema i que quan hi vagin ja no hi aniran tots tres, sinó que hi anirà només el pare o només la mare per acompanyar el fill. Aquesta mare reflexiona sobre la tardor que els espera i afirma que serà una ''tardor molt difícil''.

Joan Sans, que ha decidit anar al cinema aquest diumenge amb la seva parella, es mostra resignat pel preu de les entrades i diu que és un augment que com a parella no els afecta perquè només van un parell de cops al mes al cinema. ''Suposo que a les parelles que acostumen anar al cinema un cop a la setmana l'increment els pot obligar a canviar d'hàbits''.

stats