Societat 16/10/2014

CiU i ERC rebutgen reprovar la gestió comunicativa de Ruiz per la legionel·losi

PSC i Ciutadans s'han abstingut i PPC, ICV-EUiA i CUP han votat a favor de la moció

Efe
2 min

BarcelonaEl Parlament ha rebutjat aquest dijous, amb els vots de CiU i ERC, una moció del PPC en què es reprovava la gestió comunicativa del conseller de Salut, Boi Ruiz, pels brots de legionel·losi que van causar 10 morts a Sabadell i Ripollet. La moció no ha prosperat perquè CiU i ERC han tombat tots els punts. Han criticat "el discurs absolutament nefast" i "el cinisme" dels populars. PSC i Ciutadans s'han abstingut (26 vots) i PPC, ICV-EUiA i CUP hi han votat a favor (31 vots).

La moció també emplaçava a millorar els nivells d'informacions i comunicació "demostrats pel Departament", revisar el protocol aplicat en aquesta crisi, reduir el temps de resposta davant futures crisis epidemiològiques i fins i tot "convertir TV3, així com tots els altres mitjans de comunicació públics, en un veritable servei públic que informi sobre la situació de futures crisis". "El Govern ha intentat amagar aquest brot. Des que hi va haver la primera mort fins que el conseller compareix en comissió passen 40 dies, i mentre va tenir temps d'anar a la "V" de la Diada o fer fotos del decret de la consulta, i no per anar a visitar els afectats", ha dit Eva García (PPC).

Des d'ERC, la diputada Alba Vergés s'ha "negat a acceptar el joc del PPC, amb una moció acompanyada d'un discurs absolutament nefast per tractar un tema tan seriós", i ha explicat que la seva formació no ha rebut cap denúncia de negligència, falta d'informació o de resposta sanitària. La diputada de CiU Begoña Montalban ha defensat que s'ha actuat amb "immediatesa, rigor i professionalitat" davant el brot, a més d'amb "transparència i rigor en la comunicació": "No veiem cap episodi de descontrol ni mala gestió. Demanem que s'acabi amb el fet de generar desconfiança i confusió".

stats