Societat 30/01/2014

CiU i PSC se sumen al front polític contra el ramal de la MAT a la Selva

La plataforma No a la MAT Selva s'ha reunit al Parlament amb els grups polítics (menys C's) i n'ha sortit amb el compromís de tots (menys del PP) que els ajudaran perquè REE es replantegi el projecte

Albert Solé
1 min
Els representants de No a la MAT Selva s'han reunit al Parlament amb alguns diputats / CRISTINA CALDERER

BarcelonaICV, ERC i CUP sempre s'han mostrat contraris a la MAT, però aquest dijous s'hi ha sumat també CiU i PSC. La plataforma No a la MAT Selva s'ha reunit aquesta tarda al Parlament amb tots els partits polítics -menys C's- per presentar-los els resultats de la consulta feta diumenge passat a Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Sils, i per demanar-los ajuda per aturar el projecte de Red Eléctrica de España (REE) del ramal de la MAT que passarà per la comarca de la Selva.

Els representants de la plataforma n'han sortit molt satisfets perquè CiU i PSC s'han sumat a la seva petició i han acordat que tots -menys el PP- els ajudaran per pressionar el Govern i a REE perquè es replantegin el projecte.

La primera petició és que REE es replantegi si amb l'actual situació socieconòmica és imprescindible fer un ramal de 400 kV també i si amb l'actual línia que travessa la comarca de 132 Kv ja és suficient.

Si REE no accepta el primer punt, el Parlament està d'acord que es pugui transformar la línia de 132 kV en una de 220 kv.

I si REE creu que ha de ser de 400 kV sigui com sigui, que la línia es faci soterrada i no aèria com està plantejada actualment.

Que el PSC del Parlament s'hi hagi sumat és destacat ja que el PSC de la Diputació de Girona dimarts es va abstenir en una votació similar.

Els representants dels partits polítics que han assistit a la trobada amb No a la MAT Selva són: Xavier Crespo (CiU), Xavier Sabaté (PSC), Marc Vidal (ICV), Marta Vilalta (ERC), Maria José García Cuevas (PP) i Isabel Vallet (CUP).

stats