Societat 31/05/2016

CiU versiona el 'Run-run' de Colau

El vídeo, que corre per les xarxes socials, és un repàs crític del primer any de l'alcaldessa

Ara
2 min

Barcelona"El 'run-run' als carrers, el 'run-run' a les places...". És un dels fragments de la rumba que Barcelona en Comú va difondre durant la campanya electoral amb una Ada Colau cantant a favor del canvi, "de la defensa del bé comú". Ara, coincidint amb l'aniversari del triomf electoral de la confluència, el grup municipal de CiU –que es va veure superat a les urnes per Barcelona en Comú– ha difós a través de les xarxes socials una versió crítica d'aquell vídeo per fer el repàs del primer any de Colau al consistori.

Les imatges, també a ritme del 'run-run', repassen polèmiques com la contractació, per part de BComú, del marit de Colau, Adrià Alemany, com a assessor. O la contractació de la parella del número dos de l'alcaldessa, Gerardo Pisarello. El vídeo llança missatges crítics com el fet d'haver passat de "la capital del turisme" a la "capital dels manters". O de "recordar Can Vies" a "oblidar Gràcia", en referència a la tensió d'aquests dies pel desallotjament del Banc Expropiat. Les imatges també repassen la polèmica destapada per l'ARA en l'àmbit de l'atenció domiciliària, on empreses de Florentino Pérez i Sacyr han desbancat una entitat social.

La campanya arriba just ara que es compleix un any del triomf electoral de BComú i que la confluència ha celebrat, tot just aquest cap de setmana, les seves pròpies sessions de balanç –obertes a la ciutadania– d'aquests primers mesos. L'aniversari ha agafat Colau immersa en les polèmiques de Gràcia i de la gestió de la Guàrdia Urbana.

stats