Societat 26/05/2016

Gràcia torna a bullir: barricades de contenidors i aparadors trencats

Almenys un detingut i sis ferits, quatre manifestants i dos agents dels Mossos, en una nova nit de violència als carrers del barri

Enric Borràs
2 min
Aldarulls al carrer Astúries, al costat de la plaça del Diamant

BarcelonaGràcia va tornar a bullir ahir en el tercer dia de mobilitzacions contra el desallotjament del Banc Expropiat. Una vegada va acabar la manifestació pacífica –que havia començat a les 21 h–, els manifestants van fer barricades de contenidors a diferents zones del barri i van trencar aparadors i caixers. Va ser el dia en què els manifestants van actuar de forma més violenta i contundent. La batalla campal va durar hores, amb grups cada cop més petits destrossant el que trobaven al seu pas. Més enllà dels danys materials, la tercera jornada d'aldarulls es va tancar amb un detingut i sis ferits, quatre dels quals, manifestants, i dos agents de la policia.

Aldarulls a la plaça del Diamant

Les barricades van començar a Gran de Gràcia –que va acabar amb la majoria d'aparadors destrossats– i va continuar per diferents carrers. Els manifestants van intentar impedir el pas dels Mossos amb una pancarta reforçada pel carrer d'Astúries, però els agents van aconseguir envestir-la. Una oficina de CaixaBank situada al carrer Astúries, tocant a la plaça del Diamant, va quedar completament destrossada. També es van produir destrosses a diferents punts de la plaça.

Aldarulls a Gràcia

En un primer moment, el gruix dels manifestants es va concentrar a la plaça de la Revolució, on l'ambient va estar caldejat des de l'inici. Un grup de manifestants va escridassar periodistes de TV3 acusant-los de no dir la veritat. Durant el vespre passat, el gruix de manifestants es va concentrar darrere una pancarta que deia "Manuel Bravo Rocasolano, fora del barri" –el propietari del local– i que va recórrer el barri. En total, al voltant d'un miler de persones es van manifestar pels carrers del barri.

Desenes de veïns de Gràcia van fer repicar les cassoles en senyal de suport als manifestants.

Entre els manifestants es trobaven les diputades de la CUP Eulàlia Reguant i Mireia Vehí.

Sota l'eslògan 'Rodegem el banc', els activistes havien canviat d'estratègia i havien decidit fer cadenes humanes al voltant de les zones on hi havia les furgonetes dels antiavalots dels Mossos, tal com van explicar en un tuit.

No obstant això, els Mossos d'Esquadra es van avançar a l'estratègia i van acordonar la zona del Banc Expropiat, de manera que va ser impossible accedir-hi. A última hora d'ahir, la zona de Travessera de Gràcia estava tallada entre els carrers Torrent de l'Olla, Puigmartí, Ramon i la plaça de la Revolució.

stats