Societat 23/12/2017

Colau condiciona la congelació de les tarifes del transport públic per al 2018 a l'aportació de l'Estat

Envia una carta al ministre d'Hisenda per reclamar-li que la seva inversió augmenti 40 milions

P.e.
2 min
Colau exigeix “responsabilitat” a la CUP pels pressupostos

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, una carta per reclamar-li que l'aportació de l'Estat per al sistema de transport públic passi dels 108 milions d'euros als 148 milions el 2018. Colau ha fet arribar aquesta carta després que el ple municipal aprovés aquest divendres, sense cap vot en contra, una proposició per demanar al govern espanyol que assumeixi "la seva responsabilitat amb el transport públic de proximitat" de l'àrea metropolitana de Barcelona. En conseqüència, l'alcaldessa ha sol·licitat que l'aportació de l'Estat augmenti 40 milions a partir de l'any vinent, de manera que "iguali l'aportació prevista per l'Ajuntament i possibiliti congelar tarifes".

Així, Colau ha condicionat la congelació de les tarifes del 2018 a la inversió de l'Estat. "Aquesta aportació és necessària per poder dur a terme una congelació de tarifes", exposa el comunicat que ha enviat aquest dissabte el consistori, que recorda que la voluntat de l'Ajuntament i de la resta d'institucions que formen part de l'ATM –l'organisme que fixa les tarifes– és mantenir els preus del transport públic l'any vinent. De fet, dijous de la setmana entrant, el consell d'administració de l'ATM –integrat per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i l'AMTU– decidirà les tarifes del transport públic per al 2018 "en funció de la inversió rebuda" de les diferents institucions.

"Hem demanat al ministre Montoro els 40 milions d'euros que necessitem per congelar les tarifes", ha advertit Colau en un tuit. L'alcaldessa ha afegit que els últims set anys el govern espanyol ha reduït un 45% la seva aportació al transport públic metropolità de Barcelona i ha deixat d'invertir-hi 540 milions d'euros, mentre que el consistori hi ha incrementat la despesa un 86%. L'Ajuntament ha conclòs que l'augment de viatgers que ha registrat el servei de transport públic aquest any a Barcelona obliga a incrementar l'oferta i l'aportació econòmica de l'administració en el sistema tarifari.

stats