Societat 07/06/2016

El col·lectiu del Banc Expropiat anuncia que no convocarà més manifestacions

Asseguren que es reuniran amb les associacions de Gràcia per continuar lluitant contra l'especulació i recuperar el Banc

Ara
1 min
Els operaris tapen el forat per on els okupes han entrat al Banc Expropiat

BarcelonaEl col·lectiu del Banc Expropiat ha anunciat en un escrit penjat al seu bloc que "de moment" no convocarà més manifestacions. Tot i que les consideren "imprescindibles" per tornar a entrar a l'espai, asseguren que "el seu objectiu" que per aconseguir-ho "hi hagi comerços que no es vegin amb la tranquil·litat d'obrir, sigui pel motiu que sigui". De moment, continuaran amb el punt d'informació i les activitats a les portes del Banc.

Els impulsors del Banc han anunciat que es reuniran amb els diferents col·lectius i organitzacions del barri per "establir una estratègia més àmplia contra la massificació turística i l'especulació". Consideren que aquests són els problemes reals que s'amaguen darrera "del conflicte" i recorden que molts comerços estan tancant "perquè no poden assumir la pujada de lloguers, per culpa de l'especulació immobiliària" i no pas per "cap mena d'aldarulls al carrer".

"El que està en joc, en realitat, són dos models de Gràcia", assegura el col·lectiu, que en l'escrit també reconeix que continuarà "mirant com tornar a entrar al Banc Expropiat". Asseguren que no es tracta tan de tenir un espai, perquè en "podrien ocupar un altre", sinó de trobar les fórmules per continuar lluitant contra l'especulació i que "personatges" com ara l'amo del Banc, Manuel Bravo Solano, "no vagin tenint més presència".

Dissabte passat el col·lectiu va tornar a entrar al Banc, en una acció sorpresa. Els Mossos d'Esquadra van detenir els cinc ocupants. La policia va deixar en llibertat tres dels arrestats el mateix dia i el jutge va fer el mateix amb els altres dos l'endemà.

stats