UNIVERSITATS
Societat 26/06/2015

Un noi del col·legi Sant Miquel de Barcelona, millor nota de la selectivitat amb un 9,85

Pablo Peláez ha obtingut un 9,85 i vol estudiar medicina a la Universitat de Barcelona

Lara Bonilla
3 min
Pablo Peláez, millor nota de la Selectivitat a Catalunya / PERE VIRGILI

BarcelonaDos nois i dues noies han estat els estudiants catalans que han obtingut les millors notes a la selectivitat amb puntuacions superiors al 9. Aquest any, cap ha obtingut la màxima qualificació, un deu, que va obtenir per primer cop l'any passat un estudiant de Vilanova i la Geltrú.

Pablo Peláez ha rebut amb "sorpresa" la notícia. "Era conscient que m'havia anat bé la selectivitat, però no fins a aquest punt", ha explicat, encara nerviós, a l'ARA. Ha estudiat el batxillerat científic i té previst estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona. "Té prestigi, bon professorat i està a prop del meu col·legi. No em mouré del barri i podré continuar a la mateixa zona", ha dit el Pablo, estudiant del Col·legi Sant Miquel de Barcelona. Amb un 9,85, ha estat la millor nota de la selectivitat.

Per demarcacions, la millor nota de la selectivitat a Girona ha estat la de Jan Baserba, de l'escola Maristes de Girona, que ha tret un 9,7. La mateixa nota que ha obtingut Irene Espuny, natural d'Amposta i estudiant de l'Institut de Tecnificació Esportiva Terres de l'Ebre, que ha tret la millor puntuació de la demarcació de Tarragona.

A Lleida, la millor nota ha estat la de Júlia Montoliu, de Balaguer, i estudiant de l'escola Vedruna-Balaguer.

Estudiar durant tot l'any, el secret

Pablo Peláez reconeix que va estudiar molt entre dues i tres setmanes abans de la selectivitat, però dies abans, seguint les recomanacions dels professors, va descansar "per estar fresc" per al dia de la prova. "Tot el que podia estudiar, ja estava estudiat, així que només calia demostrar que ho podia fer", ha dit. Creu que el secret per treure bones qualificacions és "esforç" i "treballar durant tot el batxillerat i estudiar quan cal".

El Pablo encara no sap què farà aquest estiu, però segur que trobarà una estona per gaudir de les seves aficions, com l'handbol, escoltar música o sortir amb els amics.

De viatge de fi de curs a Mallorca

A Jan Baserba, millor nota de la demarcació de Girona, la notícia l'ha enxampat de viatge de fi de curs a Mallorca. Reconeix que és un estudiant "de bones notes", però que "ni de lluny" s'esperava obtenir una puntuació tan alta. També ha estudiat batxillerat científic, però a la universitat estudiarà una carrera de ciències socials. Farà un grau interuniversitari de Filosofia, Política i Economia a la Universitat Pompeu Fabra. "Sé que no és gaire coherent, però no tenia clar quina carrera estudiar i m'agraden les ciències socials, ja tinc ganes de començar!", ha explicat Baserba des de Mallorca. Ara ho celebrarà amb els companys: "M'han felicitat i estan tots molt contents".

Reforçar l'anglès a l'estiu

Seguir estudiant durant les vacances un curs intensiu d'anglès per aconseguir treure el First Certificate. Aquesta és una de les principals preocupacions per a les properes setmanes de la Irene Espuny, millor nota de la demarcació de Tarragona. Després d'haver cursat el batxillerat científic, la Irene té clar que vol estudiar Bioquímica a la Universitat de Barcelona (UB). "Sempre he tingut molta curiositat per aprendre i per saber les coses, des de menuda he estudiat sempre molt", admet, i per això estudiar és l'única recepta que recomana per aconseguir uns bons resultats.

Gairebé el 97% dels estudiants superen les PAU

Un total de 25.744 estudiants, el 96,97% dels 26.548 que es van presentar al juny a les PAU, podran accedir el curs que ve a la universitat. La selectivitat d'aquest anys s'ha caracteritzat per una pregunta: què és una catàfora?

La nota mitjana global de les proves d'accés és de 6,699, mentre que la dels expedients acadèmics de batxillerat ha estat de 7,28. Amb aquests resultats, la nota mitjana d'accés a les carreres, que es calcula a partir del 60% de l'expedient de batxillerat i el 40% de la nota de la fase general de les PAU, se situa en el 7,047, la més alta dels últims cinc anys. La millor nota de les PAU l'ha obtingut un alumne de Barcelona, amb un 9,85. La millor qualificació de les demarcacions de Girona i Tarragona ha estat d'un 9,7, d'un noi i una noia de Girona i Amposta.

stats