Societat 10/11/2013

Les colles castelleres sumen èxits a la penúltima jornada de l’any

Vàries formacions tanquen la temporada superant els seus millors registres

Efren Garcia
3 min

BarcelonaLes colles castelleres cremen tota la seva pólvora a una setmana del final oficiós de la temporada. Si bé tres ciutats han centrat les millors actuacions de la jornada, els èxits s'han repartit arreu del repertori sense diferenciar els nivells de les formacions. Mataró, Barcelona i Granollers han vist aletes de nou pisos però avui no podem passar per alt les estrenes de colles com els Castellers d'Esplugues, els de Caldes, Cerdanyola i Castelldefels o els Matossers de Molins de Rei que acaben la temporada superant els seus registres.

Els Castellers de Barcelona completen la seva primera tripleta màgica

La festa major del barceloní barri del Clot ha estat l'escenari triat pels Castellers de Barcelona per descarregar el segon quatre de nou folrat de la seva història. Els de la camisa vermella han segellat la seva millor actuació, en descarregar la tripleta màgica gràcies a la recuperació d'un quatre de nou que no completaven des del 1999. Els han acompanyat el Castellers de Sabadell i els de Terrassa. Els de Sabadell han descarregat el primer cinc de vuit de l'any i el segon set de vuit, mentre que els egarencs s'han conformat amb completar tres castells de set pisos després de desmuntar el quatre de vuit.

Gràcia completa la seva aventura de nou pisos

Els Castellers de la Vila de Gràcia han pujat el penúltim esglaó de la temporada a Granollers per tornar a superar el seu millor registre històric. Els graciencs han descarregat per primer cop el tres de nou i han segellat una actuació excel·lent amb el quatre de vuit amb el pilar, el dos de vuit amb folre i l'espadat de sis. La propera setmana podrien fer un darrer esforç per tancar l'any trencant el seu sostre actual. Han estat al nivell dels Minyons de Terrassa, que també han descarregat el tres de nou folrat i el cinc de vuit. Els Xics de Granollers s'han quedat sense el premi del dos de vuit amb folre. Han descarregat el carro gros però han tornat a fer llenya al provar la torre.

Els Capgrossos sumen el vuitè quatre de nou

Els Capgrossos de Mataró han salvat l'any a la seva diada de final de temporada. Han descarregat el vuitè quatre de nou amb folre i han exemplificat les diferents parts d'una colla castellera dedicant el nou de set al tronc i l'espadat de set amb folre als pilaners. Els Castellers de Sants no han pogut mantenir el nivell aconseguit a la diada de Tots Sants. Tot i provar el tres de nou amb folre l'han hagut de desmuntar i han finalitzat l'actuació amb el cinc de vuit i el dos folrat com a millors castells. Els Castellers de Lleida han completat una gran actuació de castells de la gamma alta de set, han descarregat el set, el dos i el cinc de set.

Ningú es queda sense premi

Els Castellers d'Esplugues han descarregat al Poble Sec el tercer quatre de vuit del seu historial. La colla del Baix Llobregat l'havia provat enguany en tres ocasions però sempre l'havia desmuntat abans de l'aleta. Els Castellers de Caldes acaben la seva temporada a casa descarregant el primer tres de set amb el pilar de la seva història. Els Castellers de Cerdanyola han recuperat, també a casa, el cinc de set, quatre anys després del darrer descarregat. Els Matossers de Molins de Rei es posen els galons dels set pisos després de completar la primera estructura de l'any d'aquest nivell, el tres de set. Els Castellers de Castelldefels descarregaven dissabte a Granollers el primer tres de set des de la seva refundació, no l'aconseguien des del 1998.

stats