Societat 04/10/2016

L'estàtua de Colom i 11 espais més de la Rambla es vestiran de flors per les Festes del Roser

Amics de la Rambla organitza del 7 al 13 d'octubre la tradicional festa anual, amb desenes d'activitats i jornades de portes obertes

Selena Soro
2 min
Jordi William Carnes, director general de Turisme de Barcelona; Roser Bofill, directora escola D’Art Floral  i disseny de jardins de Catalunya; Carme Romero, florista de la Rambla; Rosa Bassedas, comissaria “La  Rambla en Flor” i Fermín Villar, president Amics de La Rambla.

BarcelonaLes Festes del Roser, que Amics de la Rambla organitza, sense interrupció, des de l'any 1962, torna aquesta tardor del 7 al 13 d'octubre, i ho fa amb activitats per a tots els públics i jornades obertes en espais emblemàtics de la ciutat. L'objectiu, "que la cultura, el lleure i els actes populars convidin els barcelonins a ocupar l'espai públic i viure intensament" l'eix central de Barcelona.

Una de les novetats és que l'estàtua de Colom s'afegirà per primera vegada a la llista d'edificis i espais que durant aquests propers dies es vestiran de flors. En total en seran 12, i cobriran l'espai des del Triangle fins al mateix monument a Colom. La base del famós mirador, concretament, es decorarà amb una corona de plantes exòtiques que vol fer referència al nou món. La base s'unirà a l'estàtua de Colom mitjançant un joc de cintes de colors de més de 80 metres, que es connectaran així "amb el protagonista de la conquesta". "Es tracta d'entendre Colom com una cruïlla entre dos mons", ha assenyalat aquest dimarts la directora de l'Escola de l'Art Floral, Roser Bofill.

"No ens podem imaginar la Rambla sense Colom"

El president d'Amics de la Rambla, Fermín Villar, s'ha pronunciat sobre la polèmica que la CUP va obrir la setmana passada amb la proposta de retirar el monument a Colom. "Igual que no ens podem imaginar Barcelona sense la Rambla, no ens podem la Rambla sense Colom", ha assenyalat. Així mateix, ha aprofitat per recordar que des d'Associació barcelonina tenen una altra proposta: il·luminar més i millor el monument a Colom.

Desmuntar Colom: Què hi ha rere la icona?En el marc de les Festes del Roser, Amics de la Rambla entregarà els guardons Ramblistes d'Honor, creats el 1962 per distingir les persones, entitats, institucions o empreses "que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç a millorar, divulgar o promoure el prestigi de la Rambla". Els guardons s'entregaran el 19 d'octubre en un acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, i enguany els nominats són John Hoffman, conseller delegat del Mobile World Congress; l'autor de còmics Francisco Ibáñez; la Fundació Tot Raval; i les Golondrines.

Entre les moltes activitats que s'organitzen per les Festes del Roser destaquen el Ball de Gent Gran de Ciutat Vella, la Xocolatada Popular davant del Cafè de l'òpera o el concert de la cantant Judit Neddermann al Teatrino del Conservatori del Liceu. Pel que fa a les jornades de portes obertes s'hi sumen espais com el Museu de Cera, el Palau Güell, la Jamón Experience, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona o el Palau Moja, entre d'altres. En la majoria de propostes les places són limitades i cal inscripció prèvia.

Consulteu aquí el mapa amb totes les activitats i edificis engalanats.

stats