SOCIETAT
Societat 11/05/2012

Comença a mig gas el primer aniversari de l'acampada del 15-M a la plaça de Catalunya

Els 'indignats' inicien els primers tallers preparatoris de l'assemblea permanent que durarà fins dimarts

Acn/ara
2 min
Imatge del primer taller celebrat aquesta tarda, per dinamitzar assemblees. / ACN

BarcelonaAquest divendres a la tarda han començat a la plaça de Catalunya de Barcelona els actes del primer aniversari de l'acampada del 15-M, però amb una assistència molt minoritària i amb més presència mediàtica que d''indignats'. Després de llegir un manifest per justificar el retorn a la plaça ha començat el primer taller per dinamitzar les assemblees. Durant els propers dies es faran nombrosos tallers, xerrades i assemblees sectorials, a més d'una assemblea general cada vespre. Els 'indignats' celebraran una assemblea permanent –ocupant la plaça– des d'aquest dissabte a la tarda fins dimarts, coincidint amb el 15 de maig.

A les sis de la tarda estava convocada la presentació del 'Fòrum dels pobles' però hi han assistit poques desenes de persones. En canvi, sí que hi havia molta presència de periodistes, expectants per la possible nova arrencada de l'acampada a la plaça de Catalunya. Aquest nou fòrum, que començarà diumenge al matí, pretén aglutinar totes les aportacions de les diverses assemblees de barris i localitats properes a Barcelona per aportar noves idees i debatre projectes.

La intenció principal en aquest primer aniversari és recuperar "l'esperit" de l'any passat, recuperar la via pública perquè "el món és de les persones, el món és dels pobles", segons el manifest. A continuació, s'ha iniciat el primer taller per "dinamitzar les assemblees", on s'han donat les instruccions bàsiques per participar de manera ordenada en les diverses assemblees.

Durant aquests dies, després de la manifestació d'aquest dissabte a la tarda, que s'espera massiva, es dividirà la plaça en cinc espais, anomenats com cinc places mítiques del moviment global dels 'indignats': plaça Tahrir, del Caire; Sintagma, d'Atenes; Sol, de Madrid; Liberty Square, de Nova York, i Islàndia. A cada espai se succeiran tallers, xerrades, conferències i altres activitats, en les quals participaran diversos intel·lectuals i col·lectius com la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), els 'iaioflautes', la plataforma Eurovegas No o la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH). Cada vespre es farà una assemblea general i el dia 15 s'ha anomenat 'jornada d'accions'.

stats