Societat 04/09/2013

S'inicia la urbanització de la nova plaça de l'Eucaliptus de Torre Baró

Les obres s'emmarquen en el pla de regeneració del barri i està previst que finalitzin el febrer del 2014

Ara
2 min
Projecte de la nova plaça de l’Eucaliptus, al districte de Nou Barris

BarcelonaJa estan en marxa les obres d'urbanització de la nova plaça de l'Eucaliptus i la zona verda situada entre l'avinguda d'Escolapi Càncer i el passatge de Carreras, al barri de Torre Baró. L'objectiu és crear un nou espai cívic de qualitat per dinamitzar l'activitat comercial i millorar la qualitat de l'espai públic.

Les actuacions compten amb un pressupost de més d'un milió d'euros i està previst que s'acabin al mes de febrer del 2014. En total, s'urbanitzaran més de 5.000 metres quadrats. Aquest espai es transformarà en una plaça oberta als carrers Escolapi Càncer i Sant Feliu de Codines amb nou arbrat, papereres, bancs, una font i jocs infantils.

La major part de la plaça estarà pavimentada amb llambordins de formigó, ja que es configura com a espai central del barri i com a punt de trobada dels veïns i veïnes, rodejada de locals comercials i dels accessos als habitatges que l'envolten i a un aparcament soterrat.

L'actuació es completarà amb la urbanització de la zona verda que es troba a la sortida del metro de Torre Baró-Vallbona, on actualment hi ha un descampat. En aquesta zona s'instal·larà xarxa de reg, jardineria i mobiliari urbà.

Regeneració de la part baixa del barri de Torre Baró

Aquestes obres formen part del seguit d'actuacions per afavorir la regeneració integral de la part baixa del barri de Torre Baró, a Nou Barris, tal com ho va anunciar l'Ajuntament de Barcelona el passat mes d'abril.

Entre aquestes actuacions hi ha la subvenció i lloguer de pisos buits a través del Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial, o l'ús d'aquests habitatges per a fins universitaris, emergències o contingents especials.

Les actuacions a Torre Baró es complementaran amb una millora del transport públic i un pla de dinamització comercial que millorarà l'oferta ja existent i donarà serveis a tot el barri.

stats