Societat 05/07/2016

Comín i Colau acorden invertir 187 milions en centres sanitaris de Barcelona

M.m.m.
1 min
Comín i Colau acorden invertir 187 milions en centres sanitaris de Barcelona

BarcelonaLluitar contra les desigualtats i, alhora, reforçar el caràcter públic del sistema sanitari. Aquestes són les dues “prioritats estratègiques molt coincidents” entre el departament de Salut de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, que ahir van escenificar el conseller Toni Comín i l’alcaldessa Ada Colau.

Tots dos, juntament amb el subdirector del CatSalut, David Elvira, i la comissionada de Salut del consistori barceloní, Gemma Tarafa, van presentar el nou conveni de col·laboració entre les dues administracions pel que fa a inversions en equipaments sanitaris a la ciutat, un acord que preveu una inversió global de 187 milions d’euros en 37 centres concrets -ja sigui ampliació, reforma o nova construcció- que fins a l’any 2023 es desenvoluparà en diferents espais de la ciutat. 20 d’aquestes 37 actuacions es faran en barris amb pitjors indicadors de salut, que representen el 77% dels 187 milions.

Les dues administracions també van destacar que “per primera vegada” s’inclouen a les inversions centres de salut mental i addicions. La Generalitat aportarà 116,5 milions, l’Ajuntament 44,6, proveïdors sanitaris 11,4, i els 14,5 restants provindran de fons competitius.

stats